Perchezitii la APIA: Directorul, ridicat de DNA. Preoti, politisti, medici si un fost primar, implicati in frauda (Video)

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 08:40
8303 citiri
Perchezitii la APIA: Directorul, ridicat de DNA. Preoti, politisti, medici si un fost primar, implicati in frauda (Video)
Foto: monitorulsv.ro

Procurorii DNA fac mai multe perchezitii, miercuri dimineata, la sediul central din Bucuresti al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), precum si la cel din Suceava si la cel din Dambovita.

Ancheta procurorilor anticoruptie vizeaza 240 de dosare de acordare de sprijin financiar unor firme asa-zise agricole si zootehnice, dar care nu desfasurau astfel de activitati, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Sursele citate au mai spus ca sunt suspectate de coruptie circa 20 de persoane, printre care un fost primar din Campulung Moldovenesc, un politist si un medic veterinar.

Dupa ce au aparut in presa aceste informatii, DNA a confirmat ca procurorii "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local si oameni de afaceri".

"In cursul diminetii de 4 iunie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti, judetele Suceava si Dambovita, din care 5 sunt sediile unor institutii publice si persoane juridice", se arata intr-un comunicat al DNA.

Update

Directorul general al APIA a fost ridicat, miercuri dimineata, de DNA, iar perchezitiile continua in Bucuresti si Suceava, au declarat surse judiciare pentru Digi 24.

Se pare ca mai multi directori ai institutiei au acordat fonduri ilegale unor firme care nu se ocupau, de fapt, cu agricultura. Printre acestea se numara si o serie de parohii si manastiri din judetul Suceava. Acestea au primit subventii ilegale, in conditiile in care nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice.

Realitatea TV transmite ca printre cei 20 de suspecti se mai numara si un preot, mai multi functionari publici si doi medici veterinari din Suceava.

Functionarii publici aprobau subventii ilegale, banii provenind din fonduri europene. Astfel, DNA ii suspecteaza pe cei implicati in acest dosar de abuz in serviciu si fapte de coruptie.

Totodata, surse judiciare au precizat ca doi medici veterinari din Suceava au infiintat exploatatii fictive in vederea obtinerii pe nedrept a unor prime care se acorda producatorilor agricoli.

Prejudiciul in acest caz se ridica la aproximativ cinci milioane de lei.

De mentionat este ca APIA se afla printre cele mai importante institutii din domeniul agricol, pentru ca pe aici trec importante sume din fonduri europene, care sunt apoi distribuite fermierilor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#perchezitii Apia, #DNA APIA, #DNA primar Campulung Moldovenesc, #APIA coruptie , #perchezitii