Perchezitii la firme de constructii: Evaziune si spalare de bani de 10 milioane de euro

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 08:56
3543 citiri
Perchezitii la firme de constructii: Evaziune si spalare de bani de 10 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza, marti dimineata, perchezitii in 5 judete la firme de constructii si persoane fizice banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro prin evaziune fiscala si spalare de bani.

Anchetatorii vor pune in executare 20 de mandate de aducere.

"In aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza 14 perchezitii in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Olt, Timis si Teleorman", informeaza un comunicat al IGPR.

In cauza, 22 de persoane sunt banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro.

Perchezitiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, inscrisuri si mijloace folosite in activitatea infractionala.

La activitati participa si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Caras-Severin, Mehedinti, Olt, Timis si Teleorman.

"Din cercetari a reiesit ca reprezentantii mai multor firme din domeniul constructiilor, din judetul Caras-Severin, ar fi inregistrat in contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzactii comerciale fictive, in scopul diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro", se arata in comunicat.

Reprezentantii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip "fantoma", care ar fi acceptat, in schimbul unor sume de bani, sa puna la dispozitie facturi, chitantiere si stampile, pentru a da aparenta de legalitate tranzactiilor fictive, precizeaza sursa citata.

Astfel, prin intermediul societatilor implicate, ar fi fost transferati aproximativ 7,5 milioane de euro catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii obtinuti fiind reintrodusi in circuitul legal prin transferuri bancare si retrageri de numerar.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul IGPR si al Serviciului Roman de Informatii.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#perchezitii evaziune fiscala constructii, #perchezitii spalare de bani, #perchezitii firme constructii , #perchezitii