Perchezitii la UMF Iasi, dupa ce Astarastoae nu a fost demis

Joi, 12 Februarie 2015, ora 17:38
2628 citiri
Perchezitii la UMF Iasi, dupa ce Astarastoae nu a fost demis
Foto: Ziarul de Iasi

Procurorii DNA fac, joi, perchezitii in cladirea administrativa a UMF Iasi, intr-un dosar vizand refuzul Senatului universitatii de a-l demite pe fostul rector al institutiei Vasile Astarastoae dupa ce a fost declarat incompatibil de ICCJ in august 2014, el demisionand din functie vineri.

Procurorii DNA Iasi, insotiti de jandarmi, au descins, joi, in cladirea administrativa a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi, surse judiciare declarand ca ancheta vizeaza refuzul Senatului instiutiei de invatamant de a pune in aplicare hotararea ICCJ din iulie 2014 privind incompatibilitatea rectorului de atunci al institutiei, Vasile Astarastoae.

Vasile Astarastoae a demisionat din functia de rector al UMF Iasi

Sursele citate au precizat ca este vorba despre un dosar de abuz in serviciu, dar ca deocamdata nicio persoana din UMF Iasi nu a fost pusa sub invinuire.

Potrivit procurorilor DNA, conducerea UMF Iasi ar fi trebuit sa puna in aplicarea decizia ICCJ, imediat dupa pronuntarea sentintei, in august 2014, si sa-l demita pe Vasile Astarastoae, lucru care insa nu s-a intamplat.

Intr-un comunicat transmis, joi, de DNA se arata ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014-2015, fiind facute noua perchezitii la Iasi.

In 6 februarie, rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a anuntat ca demisioneaza de la conducerea institutiei, precizand ca luase decizia inca din august 2014, cand a pierdut definitiv procesul cu ANI in care a fost acuzat de conflict de interese.

Astarastoae a spus, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa-si depuna demisia din functia de rector al UMF Iasi si ca a trimis deja cererea la Ministerul Educatiei, care se va pronunta asupra demisiei sale in termen de 30 de zile.

Astarastoae a mai afirmat ca a hotarat sa demisioneze inca din 1 august 2014, cand a primit sentinta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa procesul cu ANI, in care a fost acuzat de conflict de interese.

Rectorul de la UMF Iasi a declarat ca nu si-a depus demisia anul trecut, pentru ca oricum in acest an erau alegeri la UMF Iasi si ca urma sa fie ales un nou rector.

Interimatul la conducerea UMF Iasi este asigurat de profesorul Dragos Pieptu, unul dintre prorectorii institutiei.

Mandatul de rector al lui Astarastoae expira in luna decembrie a acestui an 2015. El a fost ales rector al institutiei in anul 2008.

Vasile Astarastoae ramane membru al Senatului UMF Iasi, el ocupand si functia de presedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#perchezitii UMF Iasi, #Vasile Astarastoae UMF Iasi , #perchezitii