Perchezitii la un important om de afaceri din Timis

Joi, 18 Februarie 2016, ora 09:38
3120 citiri
Perchezitii la un important om de afaceri din Timis
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA Timisoara, alaturi de inspectori ANAF si ofiteri de la Antifrauda, fac perchezitii, joi dimineata, la un important om de afaceri din Timis.

In acest judet au loc sase descinderi, in Timisoara si comunele Sanandrei si Iecea Mare, iar prejudiciul din dosar se ridica la trei milioane de euro, potrivit Opinia Timisoarei.

Vizat de perchezitii este si omul de afaceri Cristian Popa, un important jucator pe piata cerealelor din Banat. Surse din randul anchetatorilor sustin ca investigatiile au legatura cu un grup infractional organizat care facea evaziune fiscala.

Membrii grupului infractional s-ar fi folosit de metoda factura pentru a evita sa plateasca taxe catre stat. Astfel, ofiterii de la Antifrauda verifica acum mai multe documente care ar fi fost falsificate.

Mai exact, este vorba despre facturi emise pe numele unor firme fantoma, care au ca interpusi cetateni din Serbia. Ancheta in acest caz a inceput in urma cu patru ani, insa cercetarile au fost ingreunate din cauza faptului ca in circuitul evazionist au intrat si societati comerciale din tara vecina.

Schema de care se foloseau suspectii era simpla: cumparau cereale de la persoane fizice, insa facturile erau emise de firme fantoma, iar poi solicitau de la stat returnarea de TVA. Societatea comerciala era apoi bagata in insolventa sau actiunile erau cesionate unor cetateni sarbi.

Procurorii DNA au ridicat documente de la adresele perchezitionate, iar cinci persoane au fost duse la audieri. Acuzatiile din dosar sunt de constituire de grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Procurorii au facut perchezitii inclusiv la locuinta din Sanandrei a lui Cristina Popa, in varsta de 37 de ani. Evenimentul Zilei relateaza ca, potrivit rechizitoriului din dosarul deschis in urma cu patru ani, in perioada 2010 - 2011, firma in care tanarul om de afaceri era asociat cu doi cetateni sarbi, nu a introdus in contabilitate cerealele vandute, in valoare de peste 7,5 milioane de lei. Astfel, taxele datorate statului au fost diminuate cu trei milioane de lei. In acelasi interval, firma lui Popa a dedus ilegal TVA in valoare de 2,1 milioane de lei.

Jurnalistii EVZ scriu ca Popa este un apropiat al deputatului PSD Marcel Suciu, dar si al unor fost sefi din Politia Timis, cei demisi la inceputul acestui an pentru fapte de coruptie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#perchezitii Timis, #perchezitii om afceri Timis , #perchezitii