Prefectul de Caras-Severin, dus la audieri intr-un dosar de evaziune fiscala

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 15:02
2127 citiri
Prefectul de Caras-Severin, dus la audieri intr-un dosar de evaziune fiscala
Foto: Facebook/DIICOT

Prefectul judetului Caras-Severin, Miu Nicolae Ciobanu, a fost dus, miercuri, la sediul DIICOT Caras-Severin, in urma a peste 75 de perchezitii care au loc in 20 de judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in care prejudiciul se ridica la aproximativ 25 de milioane de lei.

Procurorii DIICOT din Caras- Severin, alaturi de politistii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate, urmaresc o grupare care a prejudiciat statul prin evaziune fiscala cu suma de aproximativ 25 de milioane de lei.

Miercuri, in jurul orei 10.30, procurorii au intrat si in biroul prefectului Miu Nicolae Ciobanu, acesta fiind unul dintre suspectii in acest caz.

Anchetatorii sustin ca Ciobanu ar fi fost implicat, in anul 2010, inainte de a detine functia de prefect, fiind administratorul unei firme private, in actiunile unei retele care folosea metoda "Factura", adica introcea in evidentele contabile facturi fictive pentru micsorarea bazei impozabile, metoda prin care era prejudiciat statul.

Perchezitii au loc si la Oficiul Juridic din cadrul Administratiei Fiscale Caras-Severin.

Potrivit surselor citate, 20 de firme sunt puse sub invinuire in dosarul de evaziune fiscala, iar 32 de persoane sunt audiate la DIICOT.

Conform unui comunicat de presa transmis, miercuri, de DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Caras-Severin, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate si Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate, au facut perchezitiile in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul societatilor comerciale, avand ca obiect de activitate paza si protectia de bunuri si persoane.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2010, in judetul Caras-Severin s-a constituit un grup infractional organizat specializat in activitati din sfera criminalitatii economico-financiare si spalare de bani, in scopul fraudarii bugetului consolidat al statului.

In vederea asigurarii unei activitati infractionale calificate si organizate, grupul a actionat pe trei paliere, fiecare membru avand un rol prestabilit.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#prefect Caras Severin evaziune, #dosar evaziune fiscala Caras Severin , #perchezitii