Cod portocaliu de furtuna in Bucuresti si Ilfov; cod galben in alte 16 judete si pe mare

Joi, 23 Mai 2013, ora 15:34
7412 citiri
Cod portocaliu de furtuna in Bucuresti si Ilfov; cod galben in alte 16 judete si pe mare

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de furtuna, valabila pentru dupa-amiaza zilei de joi, pentru Bucuresti si judetul Ilfov, precum si coduri galbene de furtuna pentru alte 16 judete din centrul, sudul, estul si sud-estul tarii, precum si pe mare.

Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, intre orele 15:45 si 16:20, in Bucuresti si in judetul Ilfov se vor semnala instabilitate accentuata, vant puternic cu aspect de vijelie, grindina si ploaie torentiala, Capitala fiind astfel sub avertizare cod portocaliu.

Avertizari cod galben de furtuna

In acelasi timp, intre orele 16:40 si 18:40, local in judetele Ialomita, Calarasi, Buzau si Braila se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina, frecvente descarcari electrice si ploi cu caracter de aversa care pot atinge 15..20 l/mp.

Intre orele 16:15 si 17:45, in cea mai mare parte a judetului Vrancea, inclusiv municipiile Focsani si Adjud, precum si in cea mai mare parte a judetului Galati, inclusiv municipiile Galati si Tecuci, dar si in cea mai mare parte a judetului Bacau, inclusiv municipiile Bacau, Onesti, Moinesti, se vor semnala intensificari ale vantului care trecator pot avea aspect de vijelie, grindina, cantitati de precipitatii care, local, vor atinge si depasi 20...25 l/mp si frecvente descarcari electrice.

Totodata, intre orele 16:15 si 17:30, in sudul judetulului Prahova si in vestul judetului Ialomita se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, grindina, frecvente descarcari electrice si ploi cu caracter de aversa care pot atinge 15..20 l/mp.

De asemenea, intre orele 15:40 si 17:00, in judetul Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si frecvente descarcari electrice, precum si grindina de mici dimensiuni si ploi cu caracter de aversa care pot atinge 15..20 l/mp.

Potrivit meteorologilor, intre orele 15:50 si 18:00, in judetul Brasov, in zona localitatilor Brasov - Sacele - Predeal si in zona de munte aferenta, in judetul Covasna, in zona localitatilor Sfantu Gheorhe - Baraolt cu deplasare spre Targu Secuiesc - Covasna - Intorsura Buzaului si zona de munte aferenta se vor semnala ploi cu caracter de aversa care pot depasi 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si descarcari electrice

ANM a avertizat si ca, intre orele 15:40 si 21:40, in judetele Constanta si Tulcea si in vestul Marii Negre se va semnala vant cu rafale ce pot atinge si depasi 55 - 70 km/h si vor aparea averse si descarcari electrice.

In plus, intre orele 15:20 si 17:30, in jumatatea sudica a judetului Sibiu, in jumatatea estica a judetului Harghita si jumatatea de vest a judetului Brasov, se vor semnala ploi cu caracter de aversa care pot depasi 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului si descarcari electrice.

Cod galben de furtuna in sase judete

Totodata, intre orele 15:10 si 16:30, in jumatatea de sud a judetului Giurgiu si jumatatea de nord a judetului Dambovita se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si ploi cu caracter de aversa care pot depasi 15..20 l/mp.

De asemenea, intre orele 14:40 si 16:00, in nordul judetului Giurgiu si sudul judetului Dambovita se vor semnala ploi cu caracter de aversa care pot depasi 25 l/mp, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, precum si grindina de mici dimensiuni.

Meteorologii au mai emis, joi, alte trei avertizari de cod galben de furtuna, valabile pentru sase judete din centrul si sud-vestal tarii.

Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara

Nu in ultimul rand, in urma ploilor din ultimele zile, hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru raurile Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Mures, Jiu si Olt.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor anunta ca avertizarea este valabila intre 23 mai, ora 06:00, si 24 mai, ora 14:00.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#cod portocaliu furtuna Bucuresti, #furtuna Bucuresti, #avertizare furtuna Bucuresti, #furtuna Ilfov, #cod galben furtuna , #ploi
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
minciuni ! dimpotriva , o sa fie soare si o sa va placa mult !
Poza maricicab
maricicab
rank 3