Cod galben de ploi, vant puternic si ninsori la munte

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 12:27
13807 citiri
Cod galben de ploi, vant puternic si ninsori la munte
Foto: Ziare.com

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ploi, vant puternic si ninsori la munte. De asemenea, temperaturile vor scadea in zilele urmatoare.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorlogie, incepand de luni, de la ora 22:00, pana marti, la ora 20:00, se vor inregistra ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori in zona montana inalta.

Astfel, va ploua pe arii extinse in sudul, centrul si estul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 15-20 si izolat 30 l/mp. De asemenea, se vor inregistra si averse si descarcari electrice.

La munte, la altitudini mari, mai ales in nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Intensificari ale vantului se vor inregistra mai ales in sudul si sud-estul tarii, putand sufla cu viteze de 55-60 de kilometri pe ora, iar pe creste in rafale de 70-80 de kilometri pe ora, se mai arata in comunicat.

Totodata, marti, intre orele 02:00 si 14:00, in 13 judete din centrul si sud-estul tarii - Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti si Dolj - ploile vor fi mai insemnate cantitativ.

In aceste zone se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp, izolat 40-50 l/mp.

Meteorologii mai atentioneaza ca ploile vor continua si in urmatoarele zile, iar temperaturile vor scadea accentuat in toate regiunile, astfel ca miercuri si joi vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an.

A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 21 aprilie, un Cod galben de ninsori. Codul este valabil de la ora 18.00 până luni, la 12.00. La altitudini de peste 1500 m în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#informare meteo ploi, #cod galben ploi, #avertizare meteo ninsori , #ploi