Cod portocaliu si galben de furtuna in mai multe judete

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 15:58
2971 citiri
Cod portocaliu si galben de furtuna in mai multe judete

Meteorologii au emis, miercuri dupa-amiaza, mai multe avertizari cod galben si una cod portocaliu de furtuna, care vizeaza 11 judete din centrul, sud-vestul, vestul si nordul tarii.

Astfel, potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie, a fost emisa o avertizare cod portocaliu, valabila intre orele 15:00 si 16:00, in judetul Harghita, in zona localitatilor Capalnita, Vlahita, Lueta, Baile Homorod, Bradesti, Zetea, Suseni, Joseni, Remetea, Subcetate, Galautasi, Toplita, Sarmas, Lazarea, Gheorghieni, Voslaveni, Borzont, Izvorul Muresului si Bucin.

Aici se vor semnala descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii si mari, ploi cu caracter de aversa care pot depasi 30-35 l/mp si intensificari ale vantului care pot lua si aspect de vijelie.

Alte avertizari cod galben de furtuna vizeaza 10 judete.

Cod galben de furtuna si grindina in mai multe judete. Ploile se apropie de Bucuresti

Intre orele 15:45 si 17:00, in zona de munte si sud-estul judetul Dambovita, precum si in jumatatea sudica a judetului Prahova, in zona localitatilor Plopeni, Boldesti-Scaieni, Paulesti, Berceni si in municipiul Ploiesti se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari ale vantului, averse ce pot atinge izolat 20...25 l/mp.

De asemenea, intre orele 14:50 si 16:30, in estul si sud-estul judetului Prahova, in zona localitatilor Apostolache, Calugareni, Urlati, Albesti-Paleologul, Colgeag, Fulga de Jos, Draganesti, se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari ale vantului, averse ce pot atinge izolat 20...25 l/mp.

Totodata, intre orele 15:30 si 17:00, in judetul Alba, mai ales in zona localitatilor Campeni, Baia de Aries, Lupsa, Vidra, Rosia Montana, Abrud, Bucium, Mogos si Zlatna se vor semanala descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii, ploi cu caracter de aversa care pot depasi 25 l/mp, precum si intensificari ale vantului care pot lua si aspect de vijelie.

In plus, intre orele 15:00 si 16:30, in nord-estul judetului Mures, mai ales in zona localitatilor Rastolnita, Lunca Bradului, Stanceni, Ibanesti, Hodac, Rusii-Munti si zona muntilor Gurghiu-Calimani se vor semnala descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii si mari, ploi cu caracter de aversa care pot depasi 25 l/mp si intensificari ale vantului care pot lua si aspect de vijelie.

Meteorologii au mai transmis ca intre orele 15:50 si 16:30, in judetul Bistrita-Nasaud, in zona localitatilor Milas, Silivasu de Campie si Urmenis se vor semnala grindina de dimensiuni medii, descarcari electrice frecvente, intensificari de vant si averse care vor depasi 20 l/mp.

De asemenea, intre orele 15:35 si 16:35, local, in nordul si estul judetului Gorj si zona de munte a judetului Valcea se vor semnala frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce pot atinge izolat 20-25 l/mp si intensificari de scurta durata ale vantului.

Nu in ultimul rand, intre orele 15:40 si 17:00, in sud-estul judetului Hunedoara si nord-estul judetului Arad se vor semnala averse care vor depasi 25 l/mp, descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si medii, precum si intensificari de scurta durata ale vantului.

In plus, intre orele 16:00 si 17:00, in judetul Maramures, in zona localitatilor Poienile de sub Munte, Viseu de Sus, Moisei si Sacel se vor semnala averse care vor depasi 25-30 l/mp, grindina de dimensiuni mici, intensificari de vant si descarcari electrice.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#cod galben furtuna, #cod portocaliu furtuna, #avertizare meteorologica ploi, #cod galben ploi, #furtuni Romania , #ploi