Furtuna a facut ravagii in Bucuresti: doi copii raniti de un copac, in Herastrau (Video)

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 20:04
5172 citiri
Furtuna a facut ravagii in Bucuresti: doi copii raniti de un copac, in Herastrau (Video)
Foto: Arhiva

Vijelia si ploaia torentiala au facut ravagii, duminica seara, in Bucuresti. Mai multi copaci au fost doborati, iar doi copii au fost raniti, in Parcul Herastrau.

Copacul cazut in Herastrau a lovit o femeie cu doi copii si un barbat, a declarat, pentru Mediafax, coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita. Copiii au fost preluati de un echipaj SMURD si transportati la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Avertizare imediata de furtuna pentru Bucuresti si Giurgiu

In zona Dorobanti, o persoana a fost ranita dupa ce un geam s-a spart din cauza vijeliei.

Actorii Teatrului Constantin Tanase si-au intrerupt reprezentatia in Parcul Herastrau dupa ce furtuna a rupt acoperisul scenei, informeaza Antena 3.

Alice Grasu, manager Ambulanta Bucuresti, a declarat ca s-a intervenit in mai multe zone din Capitala. Printre cazuri se numara: "un barbat din sectorul 4, care a fost lovit de o creanga dintr-un copac, si un barbat care s-a electrocutat, care se afla pe acoperisul locuintei in momentul in care a inceput furtuna".

Trafic ingreunat in Capitala

Ovidiu Pana, de la ISU Bucuresti, a anuntat ca, in timpul furtunii, 25 de copaci au cazut pe carosabil, masini sau linii de tensiune.

De asemenea, se circula cu dificultate in unele zone, din cauza apei stranse pe carosabil, informeaza Realitatea TV.

"Avem cateva probleme pe liniile de transport. De la ora 20:10, pe bulevardul Preciziei, un pom a cazut pe reteaua de contact si nu s-a mai putut circula cu tramvaiele. In zona Televiziunii Romane, un pom a cazut pe un autobuz al liniei 330 si a spart geamul de partea dreapta fata. O femeie a fost ranita usor de cioburi. A venit salvarea la fata locului.

Pe Bd. Kogalniceanu, la Universiatatea de Drept, a fost o problema pe liniile troleibuzelor 61, 69, 90 si 91. In momentul de fata, aceste linii nu functioneaza. Pe Barbu Vacarescu, circulatia tramvaiului 5 este blocata", a declarat Brandusa Raiceanu, purtator de cuvant RATB.

"Am inregistrat 53 l/mp pe durata acestui eveniment, insa masuratorile oficiale sunt cele de la ANM. A plouat destul de mult. De la inceputul evenimentului am fost in teren cu primele zece echipaje. Nu sunt probleme deosebite la aceasta ora. Apa este in curs de scurgere prin canalizare. Am inregistrat in jur de 30 de apeluri legate de reteaua de canalizare", a spus Chiru Epsica, purtator de cuvant Apa Nova.

Adrian Codau, Politia Rutiera Bucuresti, recomanda conducatorilor auto sa mearga cu viteza mica, iar pietonilor sa fie atenti cand se angajeaza in trecerea strazilor. Acesta a specificat ca nu s-au inregistrat multe accidente rutiere.

Si circulatia aeriana a fost afectata de furtuna.

"Au fost conditii meteo deosebite aici, la Otopeni. Patru curse au fost redirectionate catre aeroportul din Constanta. O cursa care trebuia sa aterizeze la Baneasa a aterizat la Otopeni. La acea vreme, la Baneasa era furtuna", a declarat Valentin Iordache, purtator de cuvant la Aeroportul Otopeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#furtuna Bucuresti, #copaci rupti furtuna Bucuresti, #copil ranit copac Herastrau , #ploi