Potop peste Romania: multi raniti, zeci de localitati fara curent, panica in Capitala

Joi, 23 Mai 2013, ora 18:32
12674 citiri
Potop peste Romania: multi raniti, zeci de localitati fara curent, panica in Capitala
Foto: Arhiva

Mai multe persoane ranite, zeci de localitati fara curent electric, copaci smulsi din radacini de vantul puternic, pagube materiale substantiale si panica generala in mai multe orase din tara, inclusiv in Capitala - acesta este bilantul unor furtuni puternice ce nu au durat mai mult de 20 de minute.

In Bucuresti, furtuna care s-a abatut joi dupa-amiaza a provocat numeroase pagube materiale si incidente in care mai multi oameni au fost raniti si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Ba mai mult, copacii smulsi de vant au avariat nu doar masinile bucurestenilor, ci si conducte de gaze, lasand fara alimentare intreg sectorul 5.

La nivel national, zeci de localitati au ramas fara curent electric, mai multe avioane au fost redirectionate catre Aeroportul Mihail Kogalniceanu unde vremea este buna, iar numarul apelurilor la 112 inregistrate in cateva zeci de minute este de ordinul sutelor.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai noi informatii legate de bilantul de dupa furtunile ce au lovit Romania

18:35 - Un pasaj a fost inundat, un autoturism a fost avariat, iar mai multi copaci si un stalp de electricitate din beton au fost doborati in urma unei furtuni puternice in judetele Arges si Dambovita, conform Mediafax.

18:30 - 180 de pompieri, precum si 180 de autospeciale intervin pentru inlaturarea efectelor furtunii care a avut loc joi dupa-amiaza in Bucuresti si Ilfov.

18:18 - Pe strada Petre Ispirescu, nr 69 (Sectorul 5), instalatia de utilizare a gazelor naturale a fost avariata. Un copac a cazut peste instalatia de utilizare a clientului de la adresa respectiva. Un agent de interventie al Distrigaz Sud Retele s-a deplasat imediat la locul incidentului si a sistat alimentarea cu gaze naturale a clientului respectiv.

18:10 - Peste o suta de politisti din cadrul Brigazii Politiei Rutiere au fost scosi in strada.

18:05 - Copacii au blocat circulatia intre garile Pantelimon si Pajura. A fost afectata circulatia a doua trenuri. Trenul 1682 care circula pe relatia Constanta - Bucuresti Nord stationeaza in gara Baneasa de la ora 16:42, iar trenul 11017 care circula in relatia Bucuresti Obor - Constanta a fost oprit in gara Obor, incepand cu ora 15:45.

18:01 - In Bucuresti si judetele limitrofe s-au inregistrat 86 evenimente: 78 caderi de arbori, 3 panouri publicitare cazute, 5 elemente de infrastructura afectate (corturi, constructii provizorii), arata o centralizare a Ministerului de Interne.

17:58 - Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat joi ca bilantul pagubelor materiale provocate de vijelia din Capitala este destul de mare, afirmand ca acoperisul Pietei Sudului a fost luat de vant, iar la un bloc de pe bulevardul Dimitrie Cantemir aflat in reabilitare au cazut schelele.

17:53 - O parte din acoperisul Scolii 80 din Capitala s-a prabusit, anunta B1 Tv. Primarul Sorin Oprescu refuzase sa dea autorizatie de renovare scolii.

17:51 - Peste 700 de apeluri au fost inregistrate la 112.

17:48 - Patru curse aeriene care trebuiau sa aterizeze, joi dupa-amiaza, pe Aeroportul Otopeni au fost redirectionate pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, din Constanta.

17:39 - "La mai bine de o ora de cand furtuna s-a domolit, inca mai sunt multe interventii in desfasurare pentru degajarea copacilor prabusiti peste autoturisme", a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, la Digi 24.

17:34 - Una din victimele de la Baba Novac, unde un cort s-a prabusit peste mai multi oameni, se afla in coma.

17:30 - Ambulanta Bucuresti-Ilfov a facut o prima centralizare a victimelor din urma furtunii. Cel putin 17 persoane au fost ranite in urma vijeliei din aceasta dupa-amiaza.

17:26 - 43 de localitati nu au curent electric la aceasta ora.

17:15 - Mai multe fire de curent electric sunt desprinse in zona Antiaeriana din Capitala.

17:09 - Pe Bulevardul Preciziei, in sectorul 6, trei masini au fost avariate de un copac care a cazut peste ele, a precizat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, la B1 TV.

17:05 - Mai multe ehipaje de descarcerare au fost trimise in zona Obor din Capitala, precum si in zona Bulevardului Carol, deoarece numarul persoanelor ranite ar putea fi mai mare.

Citeste si Cod galben de furtuna in sase judete

17:00 - Au fost solicitate echipaje de interventie in zona Unirii, unde un panou publicitar a fost daramat de vant si a ranit doua persoane.

16:57 - In zona Baba Novac un cort care gazduia o expozitie de haine ce se intindea pe mai multe zeci de metri s-a prabusit peste oamenii aflati in interior. Mai multe persoane au fost ranite si au primit ingrijiri medicale de la personalul ambulantelor sosite la fata locului, iar doua dintre victime au fost transportate la spital. Nu au fost raportate decese.

16:50 - Si in centrul Capitalei, in zona Palatului Parlamentului, o scena si mai multe corturi au fost doborate de vantul puternic. Se pare ca targul era amenajat ilegal.

16:45 - Mai multi copaci au fost doborati de furtuna si zeci de masini au fost avariate doar in sectorul 4 al Capitalei, potrivit informatiilor furnizate de edilul Cristian Popescu Piedone la Realitatea TV.

16:38 - Patru avioane care urmau sa aterizeze la Bucuresti au fost redirectionate spre Constanta, cu toate ca si cele doua judete din Dobrogea se afla sub avertizare de vreme rea. Este vorba despre trei curse Tarom care veneau de la Barcelona, Iasi si Timisoara, dar si de o cursa a unui operator privat, care venea de la Londra.

16:30 - Vantul puternic a smuls panouri publicitare, a pus la pamant copaci si a distrus corturile amplasate in vederea mai multor targuri in aer liber in mai multe zone din Bucuresti.

16:19 - Peste 500 de apeluri au fost inregistrate in Bucuresti la numarul de urgenta 112 in decurs de 45 de minute, de doua ori mai multe decat intr-o zi obisnuita.

16:15 - Doi copaci care au fost doborati de vant au avariat mai multe conducte de gaz din zona intersectiei dintre strada Petre Ispirescu si Margeanului, iar alimentarea cu gaze a fost sistata in tot sectorul 5 al Capitalei.

Citeste si Cod portocaliu de furtuna in Bucuresti si Ilfov; cod galben in alte opt judete si pe mare

16:10 - Autoritatile ii sfatuiesc pe soferi sa evite deplasarile cu autoturismele prin Capitala, iar pe pietoni sa nu iasa din casa pe durata vijeliei.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#furtuna Bucuresti persoane ranite, #copaci cazuti Capitala masini, #autoturisme avariate , #ploi