Furtunile au maturat Romania: Vezi care sunt zonele afectate

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 23:26
7605 citiri
Furtunile au maturat Romania: Vezi care sunt zonele afectate
Foto: Realitatea TV

In ultimele zile, Romania a fost sub avertisment de canicula, dar si sub avertizari de vreme severa, meteorologii emitand mai multe atentionari in mai multe judete.

Miercuri dupa-amiaza furtunile au facut ravagii in Cluj, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Mures, Timisoara, Iasi, Dambovita, Prahova, dar si in Capitala.

Ziare.com ti-a prezentat situatia in regiunile devastate de furtuni:

- Intre orele 23:00 si 00:00 in Iasi, Husi si imprejurimi sunt asteptate intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si averse.

- Vaslui si Pascani se afla si ele sub avertizare de vreme severa valabila de la 22:40 la 23:40.

- In Mures, 13 linii de medie tensiune din aproape intreg judetul au fost afectate, iar numeroase localitati au ramas fara alimentare cu energie electrica, anunta Agerpress.

- In localitatea damboviteana Contesti, paznicul unei unitati comerciale a fost ranit la mana, dupa ce baraca in care se afla a fost avariata de vantul puternic. Mai multe localitati au ramas fara curent electric.

- La Targoviste, acoperisurile de la patru blocuri au fost luate de vant, un copac a cazut peste o gradinita, iar un altul s-a prabusit peste o conducta de gaze.

- Numeroase acoperisuri de bloc au fost smulse de vant, in timpul unei furtuni care s-a abatut asupra judetului Dambovita, un copac a cazut peste o gradinita, iar circulatia pe DN 7, la Baldana, se desfasoara pe un singur fir, dupa ce crengile unor copaci au fost puse la pamant, anunta NewsIn.

- Meteorologii avertizeaza ca vor fi furtuni si in Bacau, Onesti, Moinesti, Focsani, Adjud, Piatra Neamt, Roman, Suceava, Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Avertizarea este valabila pana la 23:45.

- Avertizarea de vreme severa valabila pentru Bucuresti s-a prelungit pana la ora 23:00.

- Doua trenuri au fost oprite, in judetul Bistrita-Nasaud, dupa ce un trasnet a lovit un transformator electric.

Transformator lovit de trasnet - doua trenuri, oprite in Bistrita Nasaud

- Mai multe masini au fost avariate in Ploiesti, dupa ce cativa copaci au fost doborati de vant. Si circulatia rutiera a fost afectata, anunta Adevarul.

- Meteorologii au emis o avertizare imediata de vreme severa si pentru Buzau/ Aceasta este valabila de la 20:40 pana la 22:00.

- Mai multe strazi din Brasov au fost inundate in urma unei furtuni.

- Epsica Chiru, purtatorul de cuvant al Apa Nova, a declarat la Realitatea TV ca 12 echipaje sunt deja pe teren de cateva ore.

- Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut reprezentantilor Apa Nova sa fie pregatiti in cazul in care vor fi probleme in Bucuresti.

- Si prahoveni ar trebui sa stea in case miercuri seara pentru ca intre 19:45 si 21:45 vremea se va inrautati.

- O noua avertizare meteo a fost emisa de meteorologi miercuri seara, valabila pentru Giurgiu, Ilfov si sudului judetului Dambovita. Atentionarea este valabila intre 19:20 si 21:20.

- Vremea severa va afecta miercuri seara si Capitala. Meteorologii au emis o avertizare imediata de furtuna pentru Bucuresti. Avertizarea este valabila intre orele 19:20 si 21:20. In intervalul mentionat se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse cu caracter torential, conditii de grindina.

- Centrul Info Trafic al Politiei Romane anunta ca in judetul Valcea, circulatia este intrerupta pe DN7A Brezoi - Voineasa, in zona Malaia si pe DN64 Ramnicu Valcea - Dragasani, in zona Fiscalia, din cauza mai multor copaci rupti de vant. Tot pe DN64, dar in judetul Olt, traficul se desfasoara ingreunat in zona Strejesti, din cauza unui arbore cazut pe carosabil.

- O avertizare de vreme severa a fost emisa si pentru Bistrita. Aceasta este valabila intre orele 18:35 si 19:35.

- Alexandria, Rosiori de Vede si Videle se afla sub avertizare imediata de furtuna valabila intre orele 18:20 si 19:30. In zona se vor semnala intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, averse cu caracter torential si grindina.

- Avertizarea de furtuna valabila pentru Sibiu si Blaj expira la 18:45.

- Centrul Regional Meteorologic Transilvania Nord a declarat ca in Cluj-Napoca grindina care a cazut a fost de 11 milimetri, anunta Adevarul.

- Dupa doua zile de canicula, asupra Timisoarei s-a abatut o furtuna puternica. Vantul a batut in rafale.

- In Caras Severen si Mehedinti a fost grindina.

- Si gorjenii au avut parte de vreme severa miercuri. Mai multe acoperisuri ale unor case au fost smulse de vantul puternic. Tot in Gorj cativa angajati ai ISU actioneaza la stingerea unui incendiu izbucnit la o gramada de lemne, dupa ce a fost lovita de trasnet.

- Zeci de masini au fost avariate in judetul Cluj de copacii doborati de furtuna. Un acoperis a fost smuls, un copac din centru a fost scos din radacini si mai multi brazi au fost rupti de vantul puternic. Soferii care se aflau in trafic au fost nevoiti sa opreasca pentru ca nu mai puteau continua sa conduca.

Furtuna devastatoare la Timisoara si Cluj

- In Hunedoara mai multi copaci au fost doborati de furtuna, iar o anexa a unei gospodarii a luat foc in urma unui trasnet.

Furtuni puternice au fost semnalate si saptamana trecuta, in mai multe zone vantul doborand copaci si ducand la producerea de pagube materiale. In Bucuresti, duminica, doi copii au fost raniti in parcul Herastrau in urma unei furtuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#furtuna in Romania, #furtuna Cluj Timisoara , #ploi