Pe o strada din Slatina reabilitata cu fonduri UE s-a format un crater, din cauza ploilor

Luni, 03 Iulie 2017, ora 15:05
2430 citiri
Pe o strada din Slatina reabilitata cu fonduri UE s-a format un crater, din cauza ploilor
Foto: Arhiva Ziare.com

O strada din Slatina, reabilitata cu fonduri europene, a fost inchisa, luni, dupa ce un crater s-a format in zona sediului Primariei, deoarece ploaia abundenta a dat la o parte nisipul pe care erau asezate pavelele.

Autoritatile au luat decizia sa inchida traficul rutier pe aceasta strada.

Primarul Slatinei, Emil Mot, a declarat ca strada va fi refacuta de firma care a reabilitat-o, cu ani in urma, in cadrul unui proiect finantat cu fonduri europene.

"Pe strada Mihai Eminescu canalizarea s-a surpat, dupa ce apa a "sapat" pe sub strada. Am luat decizia inchiderii circulatiei rutiere pana la remediere.

Strada a fost reabilitata cu fonduri europene si este in garantie, pentru inca un an de zile. Dupa ce se termina ploaia, strada va fi refacuta de acelasi constructor", a declarat Emil Mot.

Pavelele de pe strada Mihai Eminescu din Slatina s-au surpat si in septembrie 2016, in mai multe locuri, dar in capatul opus, tot in urma precipitatiilor, formandu-se adevarate cratere.

De asemenea, nisipul dintre pavaje a fost luat de ape si strans in gramezi, pe strada.

Lucrarile de reabilitare a strazilor din centrul istoric al Slatinei au fost finantate din fonduri structurale, in cadrul proiectului "Reabilitare Centru Istoric, strazile Lipscani si Mihai Eminescu", in o valoare totala de 16,5 milioane de lei.

Lucrarile, finalizate in anul 2013, au presupus realizarea retelei de canalizare, realizarea retelei de iluminat public, inclusiv a bransamentelor pentru utilitati, reabilitarea strazilor Mihai Eminescu si Lipscani atat partea carosabila, cat si trotuarele, reabilitarea spatiilor verzi din zona strazii Mihai Eminescu si instalarea mobilierului urban.

Odata cu finalizarea obiectivului de investitii, strada Lipscani a fost inchisa traficului rutier, devenind zona pentru pietoni si biciclisti. Autoturismele mai pot acum circula doar pe strada Mihai Eminescu, strada cu un singur sens.

Slatina inundata

Tot in Slatina, Colegiul Tehnic "Alexe Marin" a fost inundat, ca si sediul unei firme de curierat si al unei societati de constructii.

"Detasamentul Slatina intervine pentru asanarea apei la Colegiul Tehnic 'Alexe Marin' si la sediul unei firme de curierat din Slatina, strada Pitesti. La Colegiul Tehnic 'Alexe Marin' este vorba de apa acumulata la demisolul cladirii unde sunt atelierele. La firma de curierat, apa acumulata din precipitatii a inundat curtea si a intrat in hala care apartine firmei", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Olt, plutonierul major Alin Basasteanu.

De asemenea, a fost inundata si hala de productie a unei fabrici de confectii textile.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#strada Slatina inchisa, #crater strada Slatina ploaie , #ploi