Cod galben de furtuna in Bucuresti si in 19 judete - ploi fara mari probleme

Joi, 30 Mai 2013, ora 23:28
9825 citiri
Cod galben de furtuna in Bucuresti si in 19 judete - ploi fara mari probleme

Numeroase judete din toata tara s-au confruntat, joi, cu ploi si intensificari ale vantului, meteorologii emitand zeci de avertizari cod galben de furtuni si vijelii, inclusiv pentru Bucuresti si pentru judetul Ilfov.

Agentia Nationala de Meteorologie a emis avertizari cod galben de furtuna pentru mai multe zone din tara, fiind vizate 19 judete, fara insa a se raporta pagube in urma atentionarilor de vreme rea.

In Capitala a fost convocat comitetul pentru situatii de urgenta, joi dupa-amiaza. Pentru sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primaria Capitalei pune la dispozitia bucurestenilor nr. telefon gratuit 0800.800.868.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente legate de avertizarile de furtuni.

22:00 - ANM a avertizat ca vor fi vijelii si furtuna si in cea mai mare parte a judetelor Prahova si Buzau si jumatatea de est a judetului Ialomita, inclusiv municipiile Ploiesti, Buzau si Urziceni, intre orele 21:30 si 23.00.

21:45 - Meteorologii au emis cod galben de furtuna, local in judetul Mures, valabil intre orele 21.30 si 23.30, precum si in centrul judetului Timis, indeosebi in jurul municipiului Timisoara, aflat in vigoare intre orele 21.35 si 22.35.

21:30 - Judetul Calarasi este din nou sub avertizare de furtuna, inclusiv municipiul Calarasi si orasele Oltenita si Lehliu, atentionarea fiind in vigoare intre ora 21.30 si ora 23.00.

21:15 - Vestul tarii este si el sub cod galben de furtuni, respectiv localitatile Jimbolia, Lenauheim, Carpinis, Biled, din judetul Timis, precum si localitatile Semlac, Secusigi si Pecica, din judetul Arad. Avertizarea este valabila intre orele 21.10 si 22.10.

21:00 - Furtuna vine si in Bucuresti si in judetul Ilfov, meteorologii emitand o avertizare cod galben de vreme rea, manifestata prin intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si descarcari electrice, precum si averse ce pot cumula cantitati de apa de pana la 15 l/mp si grindina de mici dimensiuni. Avertizarea este valabila intre orele 21.15 si 23.00.

20:30 - Cea mai mare parte a judetului Giurgiu, jumatatea de est a judetelor Arges si Teleorman, precum si jumatatea de vest a judetului Dambovita se afla sub avertizare cod galben de furtuna, intre orele 20.30 si 21.30.

20:00 - Si jumatatea de vest a judetului Calarasi a intrat sub avertizare cod galben de furtuna, valabila intre orele 20.00 si 21.00.

19:30 - Intre orele 19.30 si 20.30, in jumatatea estica a judetului Teleorman si sud-vestul judetului Giurgiu, inclusiv zona municipiilor Alexandria si Giurgiu, se vor semnala grindina de mici si medii dimensiuni, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, potrivit ANM.

19:15 - Meteorologii au anuntat ca si cea mai mare parte a judetului Arges, inclusiv zona municipiului Pitesti, se va afla sub avertizare de furtuni, intre ora 19.15 si 20.30.

19:00 - Potrivit INHM, o avertizare cod galben de furtuna a fost emisa si pentru extremitatea de sud-est a judetului Ilfov, nord-estul judetului Giurgiu si vestul judetului Ialomita.

18:40 - Cea mai mare parte a judetelor Dolj - inclusiv municipiul Craiova -, Olt, Valcea si nordul si estul judetului Gorj se afla si ele sub avertizare cod galben de furtuna, valabil intre orele 18.40 si 19.40.

18:15 - O alta avertizare cod galben a fost emisa pentru sudul judetului Ilfov, unde se vor semnala grindina de mici si medii dimensiuni, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, intre orele 18.15 si 19.00.

In plus, in judetul Mures, in zona localitatilor Balauseri- Craciunesti - municipiul Targu Mures - Sancraiu de Mures - Ceausu de Campie - Reghin - Eremitu - Galaesti, va fi valabil un cod galben de furtuna, intre orele 18.15 si 19.30.

18:00 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod galben de vijelie si pentru jumatatea sudica a judetului Teleorman, inclusiv zona municipiilor Turnu Magurele, Alexandria si Zimnicea, valabil intre orele 18.00 si 19.30.

17:50 - ANMH a emis o noua avertizare de cod galben de furtuna pentru sudul si estul judetului Bihor, in zona localitatilor Vascau, Stei, Nucet, Beius, pentru intervalul 17.40 - 18.40.

17:40 - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a remis Ziare.com un comunicat in care precizeaza care sunt masurile ce trebuie luate in caz de furtuna: evitarea zonelor in care se afla cladiri sau echipamente in pericol de prabusire, evitarea acumularilor de apa cu potential de electrocutare, inchiderea ferestrelor, adapostirea in statiile de metrou.

17:20 - In cea mai mare parte a judetului Mehedinti, inclusiv municipiul Dr. Tr. Severin, nordul, centrul si estul judetului Dolj, inclusiv municipiul Craiova, nord-estul judetului Valcea si jumatatea sudica a judetului Olt, va fi furtuna in intervalul 17.30 - 18.30, potrivit unei noi avertizari ANMH.

17:00 - Intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, vor fi intalnite in judetul Arges, in intervalul orar 17.00 si 18.00.

16:50 - Pe raza sectorului 3 din Bucuresti exista peste 1.500 de copaci care pot crea probleme in caz de furtuna. Primarul Robert Negoita a cerut Capitalei aviz pentru defrisare, dar nu a primit niciun raspuns.

16:25 - Pentru judetele Mehedinti si Dolj, precum si jumatatea nordica a judetului Valcea, au fost emise avertizari de vijelii si grindina, valabile intre orele 16.20 si 17.30.

16:20 - ANMH a emis o noua avertizare, de aceasta data pentru judetul Arad, unde intre orele 16.00 - 17.00 vor fi averse de ploaie care vor depasi 25 l/mp.

15:58 - Un nor de praf adus tocmai din deserturile Saharei a ajuns deasupra tarii noastre. Din cauza ploilor, praful va ajunge pe sol sub forma unei pulberi rosiatice.

15:52 - Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut joi organizatorilor de evenimente din Bucuresti sa isi asigure constructiile provizorii si constructorilor sa ia masuri de punere in siguranta a lucrarilor, pentru evitarea oricaror incidente provocate de vijelii.

15:28 - Primarul Robert Negoita a sustinut o conferinta de presa in care i-a avertizat pe bucurestenii din Sectorul 3 sa nu iasa din casa in timpul ... ninsorilor.

"As vrea sa transmit un apel pentru toata lumea: in perioada viscolului sa evite sa iasa afara", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoita. Cel mai probabil, voia sa se refere la vijelii.

15:00 - Intre 14:40 si 15:40 este in vigoare un cod portocaliu care vizeaza sudul judetului Timis.

14:50 - Intre 14:30 si 16:00 este valabila o avetizare pentru centrul judetului Timis, inclusiv municipiul Timisoara, sud-vestul judetului Bihor si nord-vestul judetului Caras-Severin.

14:43 - Un cod galben emis de ANM este valabil pentru intervalul 12:10 si 18:00, este valabil pentru judetul Sibiu - jumatatea sudica, inclusiv municipiul Sibiu si zona muntilor Fagaras si Cindrel.

14:39 - Autoritatile din Bucuresti se pregatesc de ce e mai rau. Primarul Sorin Oprescu a convocat joi, la pranz, comitetul de urgenta.

14:30 - Unele scoli din Bucuresti au decis sa ii trimita acasa pe copiii din clasele mici, de frica vijeliilor anuntate.

Cod galben de furtuna si vijelii - vezi judetele afectate

De altfel, de joi de la ora 10:00 si pana vineri la ora 18:00 este in vigoare o avertizare a meteorologilor, care au anuntat ca va creste instabilitatea atmosferica, revin vijeliile si grindina apare din nou in tabloul termic.

In urma cu o saptamana, o furtuna a facut ravagii in toata tara. Doar in Capitala, au fost 140 de arbori doborati de vant si 21 de constructii provizorii au fost afectate in urma vijeliei. 18 persoane au ajuns la spital, iar una dintre victime, peste care a cazut un cort, in zona Baba Novac, a murit ulterior.

Pagube au fost, insa, si in restul tarii. Potrivit datelor centralizate de Ministerul de Interne, un numar de 29 de localitati din 16 judete au fost afectate in urma vijeliei de joi, fiind inregistrate 58 de incidente, dintre care 36 de arbori doborati de vant, 20 de anexe gospodaresti si un pasaj rutier inundat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#furtuni ploi Bucuresti, #comitet situatii urgenta Bucuresti, #furtuni vijelii avertizari, #cod galben furtuni, #cod galben vijelii , #ploi