Ploile au facut ravagii in Bucuresti si in alte zeci de localitati

Duminica, 24 August 2014, ora 21:07
3264 citiri

Furtunile din ultimele ore au afectat Bucurestiul si alte 21 de localitati din noua judete, fiind inregistrate mai multe pagube materiale.

Astfel, in zonele afectate, mai multe locuinte si pasaje au fost inundate, iar acoperisurile unor blocuri au fost smulse de vant, a mentionat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) intr-un comunicat emis duminica, citat de Mediafax.

Cele 21 de localitati afectate de ploile torentiale si vijelii se afla in judetele Caras-Severin, Buzau, Ilfov, Hunedoara, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea si Mures.

Trafic ingreunat din cauza ploii pe mai multe drumuri din tara

Peste 120 de pompieri si 25 de politisti au actionat, sambata noapte si duminica dimineata, in aceste localitati si in Bucuresti.

Potrivit sursei citate, in judetele Buzau, Caras-Severin, Prahova si Ilfov mai multe case si gradini au fost inundate, echipele de interventie ale inspectoratelor pentru situatii de urgenta actionand pentru evacuarea apei cu ajutorul motopompelor. In acelasi timp, autoritatile locale fac propriile evaluari la fata locului.

Mai multi copaci au fost doborati in zonele mentionate, iar un acoperis de bloc din Scornicesti, judetul Olt si un altul din Calimanesti, judetul Valcea, au fost smulse. Nicio persoana nu a fost ranita.

Planuri pentru weekend? Informare meteo de ploi, vijelii si grindina (Video)

In Bucuresti, Pasajul Unirii a fost inundat, apa fiind scoasa cu motopompe. O situatie similara s-a inregistrat si la un pasaj rutier din Ramnicu Valcea.

Peste 300 de persoane au ramas blocate in judetul Caras-Severin, duminica dimineata, mai bine de patru ore, in doua trenuri, dupa ce mai multi copaci au cazut peste linia ferata si peste cablurile de inalta tensiune.

Totodata, 30 de localitati din judetul Caras-Severin, dar si peste 200 de familii din localitea Sicrita, din judetul Prahova, au ramas fara energie electrica.

In urma ploilor si a viiturilor nu au existat persoane izolate sau disparute, potrivit IGSU.

Pompierii de la inspectoratele pentru situatii de urgenta intervin in continuare in localitatile afectate de furtuni, iar viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a cerut conducerii IGSU sa monitorizeze cu atentie situatiile care pot aparea in judetele unde aceste fenomene se vor manifesta.

Acesta a cerut pompierilor ca, in caz de nevoie, sa apeleze si la celelalte forte ale Ministerului Afacerilor Interne care pot sprijini actiunile de interventie.

Meteorologii au avertizat ca in urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti si viituri rapide pe mai multe rauri.

Bucurestiul si judetele Buzau si Prahova au fost, duminica dimineata, timp de aproximativ o ora, sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii.

De asemenea, s-au aflat sub avertizare de cod galben de ploi si vijelii judetele Calarasi, Brasov, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Ialomita, Braila, Bacau, Vrancea, Vaslui, Galati, Constanta, Tulcea, Caras-Severin si Mures.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#pagube ploi vijelii, #inundatii Bucuresti , #ploi