Aberatia zilei: Sunam la 112 sa ne faca cineva dreptate!

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 10:51
6738 citiri
Aberatia zilei: Sunam la 112 sa ne faca cineva dreptate!
Foto: captura YouTube/Vocea Transilvaniei

Ca Romania e tara in care smecherii traiesc dupa bunul plac se stie, si nu de ieri, de azi. Dar sa blochezi un drum public, de parca ar fi pe mosia ta, si sa construiesti ceva mai incolo unul de... nisip, ca pe o ciozvarta pe care o arunci de mila vecinilor, rar s-a mai vazut.

De cateva zile, comuna Batarci din judetul Satu Mare fierbe de indignare. Oamenii au ajuns sa sune la 112 dupa ce Vasile Avasi, fost viceprimar, in prezent consilier local, a pus stavila pe un drum public, blocand accesul spre casele si terenurile a peste 30 de familii, relateaza Vocea Transilvaniei.

De ce? Pentru ca asa a avut el chef, sa nu mai fie deranjat de lume. Drumul trece pe langa brutaria pe care consilierul local o detine (ANI, se aude?) si pe langa casa fiului. De ce sa-si bage nasul in curtea lui orisicine?

Exasperati, oamenii care n-au mai fost lasati sa circule pe drumul public au sunat la 112.

"Marti dupa-amiaza politistii Sectiei Gherta Mica au fost sesizati prin apelul de urgenta 112, despre faptul ca 3 persoane de sex masculin ar fi blocat un drum de acces catre locuintele mai multor persoane, din localitatea Batarci.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca un barbat in varsta de 50 de ani, impreuna cu fiii sai de 25 si respectiv 27 de ani, ar fi blocat drumul de acces, insa au construit un alt drum de acces, la aproximativ 10 m distanta, pe care l-au acoperit cu nisip, neputandu-se circula in conditii de siguranta.

In aceasta situatie s-a intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice, fapta prevazuta de articolul 339 din Codul Penal, pentru care pedeapsa prevazuta este inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Satu Mare, Camelia Cosma, pentru sursa citata.

"Cum am putea noi sa trecem cu o caruta cu fan? Cum putem sa circulam printre bca-uri? Ne-a dat un drum cu o curba la 90 de grade. Nu avem acces cu masina mare. Avem autoritati in judet, avem autoritati in comuna, vrem sa se ieie masuri! Sa nu inchida o strada din comuna care serveste poate sute de oameni", s-a plans o localnica, in dulcele grai osenesc.

Actualul primar al localitatii este de partea oamenilor, asa ca i-a facut plangere la politie lui Avasi, iar consilierul local a fost amendat cu 1.000 de lei. In plus, politistii i-au cerut sa deblocheze drumul in termen de 3 zile.

Ghiciti ce? Acest lucru nu s-a intamplat. Asa ca localnicii s-au strans iar, furiosi, in mijlocul drumului.

Mai mult, oamenii sustin ca Vasile Avasi s-ar face vinovat de multiple incalcari ale legii, de pe vremea in care era viceprimar.

"Numa' si numa' abuz si falsuri. Daca nu vine politia locala, sunam inapoi la 112, sa vina cineva sa ne faca dreptate. (...) In urma cu o saptamana o sarit la dom' primar aici, sa-l bata. L-a facut in fel si chip. Toti trei! (Avasi si baietii lui - n.red.) Is capabili sa deie in cap la oameni", se plang localnicii.

Ca localnicii au dreptate e clar. Ce nu e clar este de ce NU se teme Vasile Avasi de eventualele consecinte? Poate stie ca in Romania daca ai bani si platesti (amenzi, mita etc) poti sa faci ce vrei si cand vrei, fara sa iti pese de ceilalti?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#drum blocat consilier local, #drum blocat Batarci Satu Mare, #viceprimar blocat drum public , #politie