Aberatia zilei: Un sef de la Politia Rutiera circula zilnic cu o masina cu placute false (Video)

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 17:04
10609 citiri
Aberatia zilei: Un sef de la Politia Rutiera circula zilnic cu o masina cu placute false (Video)
Foto: Digi 24 TV

"Sa faci ce zice popa, nu ce face popa", spune o vorba din batrani. In ziua de azi, insa, aceasta mostra de intelepciune poate fi aplicata in tot mai multe domenii, chiar si in cazul politistilor.

In mod normal, orice agent de la Rutiera, chiar si cel abia iesit de pe bancile scolii, stie ca legea iti interzice sa circuli cu o masina inmatriculata cu numere false. Bad, bad, bad! Asa ceva fac numai infractorii de rand, golanii de ultima speta. Insusi cuvantul "fals" te trimite cu gandul la ceva gresit, in neregula, mincinos.

De aceea, e greu de inteles ce a fost in mintea sefului Politiei Rutiere Buzau, pe numele sau Vasile Nicolae, atunci cand a hotarat sa circule cu numere false montate la masina personala.

Comisarul sef a incalcat astfel legea de nenumarate ori, convins fiind ca nu i se poate intampla nimic. Tarasenia e demna de un film din seria "Jandarmii", cu regretatul actor francez Louis de Funes in rolul principal.

Ca tot romanul cu stare, Vasile Nicolae si-a cumparat un autoturism dintr-o tara occidentala, dupa care si-a dat seama ca taxa de mediu era cam mare, asa ca a decis sa n-o plateasca si sa ocoleasca legea. Cum?

In calitatea sa de sef, mergea la ghiseul de inmatriculari auto, unde un complice ii punea la dispozitie diverse placute de inmatriculare, false, provizorii, pe care le monta la masina inainte de a porni spre serviciu, scrie Adevarul.

Ca Vasile Nicolae n-a gandit prea intens este limpede. Comisarul sef facea zilnic naveta de la Buzau la Ramnicu Sarat, unde locuieste, convins fiind ca niciun subaltern nu va avea curajul sa il opreasca si sa ii ceara socoteala, insa politistul n-a tinut cont de un lucru: camerele de supraveghere de pe traseu.

El a fost filmat in repetate randuri defiland cu masina dotata cu diverse numere de inmatriculare (toate false), atat pe sosea, cat si la intrarea in Inspectoratul Judetean de Politie.

La inceputul acestei saptamani, drumurile lui Vasile Nicolae s-au infundat. Ofiterii de la Corpul de Control al Inspectoratului General de Politie au facut ceea ce trebuiau sa faca - control, vizionand imaginile in care "Cruchot" de Buzau aparea incalcand legea ziua in amiaza mare.

Comisarul sef a fost presat de superiori sa demisioneze, iar a doua zi s-a internat in spital. De scapat, nu va scapa insa, pentru ca procurorii au deschis dosar penal, pentru faptele sale el riscand pana la 5 ani de inchisoare.

Chiar daca Romania pare sa fie tara tuturor aberatiilor, cine si-ar fi inchipuit ca un sef de politie s-ar putea preta la asa ceva?!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sef rutiera Buzau placute false, #Vasile Nicolae Buzau placute false , #politie