Aberatia zilei: Un urs s-a plimbat noaptea prin Suceava. Cum a reactionat seful politiei locale

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 15:33
5524 citiri
Aberatia zilei: Un urs s-a plimbat noaptea prin Suceava. Cum a reactionat seful politiei locale
Foto: Facebook / DjMc White

Un urs s-a plimbat nestingherit pe strazile Sucevei sambata, tarziu, dupa lasarea intunericului. Cei care l-au intalnit au sunat la 112, doar ca n-au prea fost crezuti, pentru ca in padurile din imprejurimile Sucevei nu exista ursi.

"Sa iesi din club, sa mergi linisit pe strada si sa te intalnesti fata-n fata cu ursul, asta inseamna cu adevarat viata de noapte pe strazile Sucevei (...) O poveste mai ceva ca-n 'Amintiril (le) din copilarie' a lui Creanga", a postat pe Facebook Stefan Macedon Gheorghita.

Acesta sustine ca s-a intalnit cu animalul in zona dintre universitate si spitalul judetean, dar banuieste ca ursul a hoinarit prin tot orasul.

"Numai noi puteam sa vedem ursul la 4 dimineata! ", a postat tot pe Facebook si DjMc White, care a adaugat si o fotografie.

Intrebat de prieteni unde a vazut ursul, artistul sucevean a precizat: "pe langa politia de la Kaufland l-am vazut (s-a speriat de masina) si a luat-o pe langa Liceul de Arte in deal, spre Economic".

De altfel, mai multi martori oculari au sunat la 112 spunand ca au dat nas in nas cu ursul prin mai multe zone, ca de exemplu pe strazile Oituz, Universitatii - pe la placintaria Test Prima si pe la Padrino, pe strada Scurta - in zona Serviciului Judetean de Ambulanta si pe la Spitalul Judetean, relateaza Monitorul de Suceava.

"Am sunat la 112 si mi s-a spus ca s-au mai facut reclamatii cu privire la urs si mi-au dat legatura cu Politia. De acolo mi s-a spus sa stau linistit, ca au sunat ei la primarie. Nu cred ca si-a batut atunci careva capul cu acea problema, pentru ca abia cand s-a facut ziua am fost sunat de la Politie, sa dau detalii cu ce am vazut", a declarat Stefan Macedon Gheorghita, conform sursei citate.

Cei care s-au intalnit cu el spun ca ursul era mai mic decat un adult, dar avea totusi statura unui animal puternic. Specialistii avertizeaza ca, incoltit, acesta poate deveni extrem de agresiv si imprevizibil, avand o viteza de reactie impresionanta.

Cel mai socant este insa misterul aparitiei animalului in centrul orasului. Paznicul de vanatoare Ionut Ucevschi, de la Ocolul Silvic Patrauti, a declarat ca in 30 de ani de activitate nu a vazut macar un exemplar de urs in zona.

"Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata. Nu avea cum veni ursul de la munte pana aici, in oras, decat daca a fost adus. Am verificat si nu este prezent nici un circ in Suceava si nici nu a fost recent - asta fiind una dintre variantele luate in calcul", a spus si inspectorul-sef al CRSC Suceava, Daniel Coroama.

Luati prin surprindere, reprezentantii Comisariatului de Regim Silvic si Cinegetic Suceava s-au pregatit sa intervina cu o arma cu tranchilizante, daca ursul isi va mai face aparitia.

Una dintre variantele luate in calcul este ca ursul ar fi fost adus in oras si eliberat accidental de traficantii ilegali. O evadare de la gradinile zoologice din apropiere sau de la menajeria din Ilisesti este exclusa, pentru ca distantele pana in centrul Sucevei sunt foarte mari.

Cea mai surprinzatoare a fost insa reactia sefului Politiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc.

"Nu stiu nimic de niciun urs. Nu imi puneti mie acum obligatia sa il si gasesc. Este duminica, sunt in timpul liber, sunt la nunta acum, nu ma agresati cu chestii de astea...".

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#urs liber Suceava , #politie