Ancheta in Bucuresti: Politisti acuzati ca au batut alegatori

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 10:12
2586 citiri
Ancheta in Bucuresti: Politisti acuzati ca au batut alegatori
Foto: Arhiva / metropotam.ro

Cinci politisti de la Sectia 3 din Capitala sunt acuzati ca au batut cu bestialitate alegatori veniti sa voteze la alegerile europarlamentare din 25 mai. Suspectii vor fi adusi, miercuri, la Politia Capitalei pentru audieri, fiind acuzati de infractiunea de tortura.

Surse citate de Realitatea TV au declarat ca mai multe persoane care au mers sa voteze la acele alegeri au fost batute crunt si au ajuns la spital cu fracturi cranio-cervicale sau de mandibula, dar si cu coaste sau oase rupte, unele dintre victime fiind si acum in stare critica.

Conform Digi24, ar fi vorba insa de o singura victima, lucru confirmat ulterior de procurori.

"In data de 25.05.2014, persoana vatamata C.D., in varsta de 63 de ani, a fost transportata cu ambulanta la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost internata avand urmatorul diagnostic: traumatism cranio-cerebral cu fractura mandibulara, ruptura splina - splenectomie, multiple fracturi costale. Din cercetarile efectuate pana la momentul actual, a reiesit faptul ca persoana vatamata a fost implicata intr-un incident electoral (in ziua mentionata avand loc alegerile pentru Parlamentul European), motiv pentru care a fost condusa la Sectia 3 Politie", au precizat procurorii intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

Ca urmare a plangerilor depuse la Politie, a fost deschisa o ancheta, iar miercuri dimineata s-au facut mai multe perchezitii la Sectia 3 de Politie din Capitala, de unde au fost ridicate casete cu imagini inregistrate de camerele de supraveghere, informeaza sursa citata.

Din primele informatii reiese ca politistii ar fi fost solicitati initial sa intervina pentru aplanarea unui conflict iscat in sectia de votare. Victimele sustin ca oamenii legii ar fi uzat de forta in mod excesiv.

Daca vor exista suficiente probe, procurorii vor dispune retinerea vinovatilor pentru 24 de ore si vor cere arestarea lor preventiva.

Ancheta s-a derulat cu dificultate, deoarece a fost nevoie de documentarea cererilor, pentru a se stabili cu exactitate unde au avut loc lovirile (in sectia de vot sau in afara) si cum s-a ajuns sa se recurga la asemenea violente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politisti batut alegatori europarlamentare , #politie