Atentie la ce cumparati din piata! Peste patru tone de carne expirata, confiscate de politisti

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 12:58
1961 citiri
Atentie la ce cumparati din piata! Peste patru tone de carne expirata, confiscate de politisti
Foto: wenneman.com

Peste patru tone de carne expirata a fost confiscata de politisti in urma unor controale facute la firme si la depozite din judetul Ilfov, fiind aplicate si amenzi in valoare totala de 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, politistii din Ilfov au facut mai multe controale la comerciantii de carne si produse din carne, fiind verificate societati comerciale si depozite.

In urma controalelor, au fost date amenzi in valoare totala de 200.000 de lei si au fost confiscate 4.132 de kilograme de carne expirata, in valoare de 112.500 de lei.

De asemenea, politistii au intocmit dosar penal in cazul reprezentantului unei societati comerciale.

Recent, tot in judetul Ilfov, politistii au confiscat peste trei tone de faina, 233 de kilograme de zahar, 300 de kilograme de margarina si 65 de de tone de legume si fructe, de la 19 societati specializate in comercializatea de fructe, legume si produse de panificatie.

Astfel, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au verificat, joi, zece firme din complexul Su market. In urma verificarilor, politistii au dat sapte amenzi in valoare de 140.000 de lei si au deschis dosare penale pentru evaziune fiscala pe numele administratorilor a doua firme.

De asemenea, au fost confiscate 65.246 de kilograme de legume si fructe in valoare de 77.200 de lei, precum si suma de 5.300 de lei. Majoritatea fructelor si legumelor, pentru care nu existau acte de provenienta, erau ascunse in mai multe camioane si urmau sa fie vandute la negru.

Sute de tone de carne expirata din toamna anului trecut, gasite intr-un depozit din Brasov (Video)

Vineri, politistii au descins la sediile a noua societati de panificatie din Popesti Leordeni, Pantelimon si Bragadiru, de unde au confiscat 3.900 de kilograme de faina, 233 de kilograme de zahar, 300 de kilograme de margarina si alte produse, pentru care nu existau documente legale.

Conform Politiei Romane, in perioada 2 - 9 aprilie, sunt organizate controale la nivel national pentru prevenirea evaziunii fiscale si vanzarii de produse contrafacute inaintea sarbatorilor de Paste.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#carne expirata piata, #politie confiscat carne expirata Ilfov, #controale politie piete , #politie