Avocat: Catalin Chelu a fost santajat si provocat sa il mituiasca pe Fatuloiu

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 13:59
3623 citiri
Avocat: Catalin Chelu a fost santajat si provocat sa il mituiasca pe Fatuloiu
Foto: Antena3

Unul din avocatii omului de afaceri Catalin Chelu sustine ca la dosarul cauzei exista "probe certe" care arata ca acesta a fost "determinat, santajat si provocat" sa ii ofere foloase materiale fostului secretar de stat din Ministerul de Interne Dan Valentin Fatuloiu.

Declaratia a fost facuta de avocatul Romeo Cosma (foto), joi, la finalul audierilor care au avut loc la Curtea de Apel Bucuresti in urma recursului depus de omul de afaceri dupa arestarea sa.

"Am satisfactia ca in dosarul cauzei exista probe certe ca domnul Chelu a fost determinat, santajat si provocat sa ii ofere foloase materiale domnului Fatuloiu", a declarat avocatul, precizand ca in dosar exista o proba din care reiese ca omul de afaceri i-ar fi spus lui Fatuloiu: "Bine, Dane, iti dau ceva, dar doar asa, ca sa fim prieteni".

Avocatul a mai sustinut ca aceasta afirmatie a fost facuta in timpul intalnirii care a avut loc in 16 noiembrie in fostul birou al chestorului Dan Valentin Fatuloiu din MAI.

In plus, avocatul a mai declarat in fata jurnalistilor prezenti la Curtea de Apel ca anchetatorii nu au putut identifica amprentele lui Catalin Chelu pe punga cu bani primita de Fatuloiu in parcarea din fata ministerului.

Flagrant la MAI: Mita de aproape un milion de euro pentru Fatuloiu (Video)

Mai mult, rugat sa comenteze plecarea chestorului de la locul in care fusese organizat flagrantul, Romeo Cosma a spus ca niciun denuntator pregatit nu ar fi parasit locul flagrantului.

Pe de alta parte, Romeo Cosma, care este avocat de 15 ani al firmelor lui Catalin Chelu, a lasat sa se inteleaga ca familia Fatuloiu datoreaza o suma de aproximativ 1 milion de dolari societatii ALPROM Pitesti. Mai mult, el sustine ca exista "informatii si probabil si probe" detinute de clientul sau ca la aceasta "delapidare ar fi contribuit si fiul domnului Fatuloiu, Alexandru".

Curtea de Apel Bucuresti judeca joi recursul formulat de Catalin Chelu, acuzat in dosarul privind tentativa de mita pentru Dan Fatuloiu, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.

De asemenea, tot joi se discuta si recursul formulat de Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea, acuzati in acelasi dosar.

Chelu si ceilalti suspecti de miturirea lui Fatuloiu, arestati preventiv (Video)

Cei patru au fost arestati pe 21 noiembrie sub acuzatii de dare de mita, cumparare de influenta sau complicitate la infractiunea de dare de mita.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Chelu flagrant, #Chelu Fatuloiu santaj, #Chelu mita Fatuloiu, #Chelu arestat , #politie