Azilele groazei din Prahova: Femeia care conducea caminele de batrani, retinuta

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 22:34
4219 citiri
Azilele groazei din Prahova: Femeia care conducea caminele de batrani, retinuta

Femeia care coordona afacerile cu camine de batrani ilegale la Paulesti Prahova si Ploiesti va fi retinuta si prezentata instantei cu propunere de arestare preventiva, dupa ce anchetatorii au stabilit ca cel de-al doilea asezamant in care erau gazduiti batrani, la Ploiesti, era condus tot de ea.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Georgian Dragan, anchetatorii vor emite ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele femeii care coordona caminele de batrani fara autorizatie descoperite, miercuri, la Paulesti si Ploiesti, ea urmand sa fie prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, ea fiind acuzata de lipsire de libertate.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat ca este posibil ca femeia sa fie pusa sub acuzare si pentru comiterea altor infractiuni, dupa ce in presa a aparut un film care ar fi fost inregistrat in interiorul caminului si in care apare un batran legat de pat. Aceleasi surse au afirmat ca in acelasi dosar este cercetata inca o persoana, tot pentru lipsire de libertate.

Mascatii, la usa unui azil din Prahova: Zeci de batrani, tinuti cu forta in conditii inumane

Anchetatorii au stabilit, de asemenea, ca aceeasi femeie, Cornelia Zidaru, conducea si un al doilea camin ilegal, descoperit in Ploiesti, in care au fost gasiti trei batrani.

Initial, in urma descinderilor de la Paulesti, anchetatorii au afirmat ca in caminul ilegal din aceasta localitate au fost descoperiti 37 de batrani, insa ulterior s-a constatat ca doar 31 dintre persoanele gasite in camin erau rezidente acolo, celelalte sase fiind din afara caminului.

La Ploiesti au fost descoperiti alti trei batrani internati in caminul ilegal condus de Cornelia Zidaru.

Batranii au fost internati in spitale

Toti cei 34 de batrani din cele doua camine ilegale au fost internati la spitale din Campina si Baicoi, unde vor ramane internati zilele urmatoare. Fiecare dintre ei va fi supus unui examen medico-legal, a precizat reprezentantul IPJ Prahova.

Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova, medicul Alexandru Baloi, a declarat ca batranii din cele doua centre se afla internati, in functie de afectiunile pe care le au, fie la Spitalul Municipal din Campina, fie la Spitalul de Psihiatrie de la Voila, in cazul celor care sufera de diverse forme de dementa sau care au sechele post-accident vascular cerebral, fie in sectiile de Interne si Psihiatrie ale Spitalului Orasenesc din Baicoi.

Seful DGASPC Prahova a precizat ca in judet nu exista niciun camin de batrani public, existand doar trei astfel de asezaminte private care detin autorizatie si functioneaza legal.

Inca un azil ilegal de batrani, la Ploiesti: Conditii mizere pentru 1.000 lei/luna

Alexandru Baloi a mentionat ca DGASPC Prahova detine doar centre de recuperare si ingrijire, centre de asistenta si centre de terapie ocupationala, insa toate persoanele internate in aceste centre sunt incadrate in diverse grade de handicap.

Seful DGASPC Prahova a precizat ca, din discutiile pe care le-a purtat cu anchetatorii, a aflat ca politistii vor lua legatura cu familiile varstnicilor si vor incerca reintegrarea sociala a acestora. In acele cazuri in care batranii nu au familie sau nu vor putea fi reintegrati in familia naturala, DGASPC va putea sa-i primeasca in centrele din subordinea sa pe cei care au sau pentru care vor fi eliberate certificate de handicap.

"Sunt incredintat ca vom gasi o metoda pentru ca acesti oameni sa nu ramana, la propriu, pe drumuri" a afirmat Alexandru Baloi.

Acesta a precizat ca niciunul dintre batranii gasiti in caminele ilegale "nu este intr-o stare de sanatate care sa permita in acest moment sa stea in alta parte decat in spital".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#azile batrani femeie retinuta, #camine batrani particulare Prahova, #camin batrani Paulesti Ploiesti , #politie