Badea, catre Fatuloiu: 500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 16:43
2844 citiri
Badea, catre Fatuloiu: 500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final

Stefan Badea, partenerul de afaceri al lui Catalin Chelu, i-a propus secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, potrivit referatului cu propunerea de arestare a lui Chelu si a celor trei complici ai sai, "500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final".

"Chiar din primele secunde ale intalnirii (care a avut loc in biroul secretarului de stat, n.r.), Badea Stefan i-a solicitat denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin o coala de hartie si un pix, iar ulterior a consemnat olograf urmatoarele mentiuni: '500.000 euro cash, 300.000 euro business, 200.000 euro final; (inscris care a fost ridicat si atasat la dosar).

Pe aceeasi coala de hartie, pentru a evidentia totalul acestor sume, denuntatorul Fatuloiu Dan Valentin a consemnat olograf, in partea dreapta a datelor scrise de inculat, ca este vorba despre '1.000.000 EU'", se arata in referatul citat de Mediafax.

Datele din dosarul "mita la MAI" demonstreaza ca fiul secretarului de stat, Alexandru Fatuloiu, s-a intalnit pe data de 20 august cu Stefan Badea si Antonel Bunu, doi dintre apropiatii lui Catalin Chelu, discutia fiind inregistrata ambiental.

In cadrul intalnirii, Alexandru Fatuloiu i-a dat lui Antonel Bunu numarul de telefon al tatalui sau, pentru a fi transmis mai departe omului de afaceri Catalin Chelu. Gestul avea drept scop ca, pe viitor, "discutiile referitoare la interventiile pentru facilitarea solutionarii favorabile a unor dosare" sa fie purtate numai de Dan Fatuloiu cu Chelu.

La acea vreme, Bunu si-a exprimat neincrederea vizavi de discretia lui Catalin Chelu, catalogandu-l "prost de gura". Cu toate acestea, el a acceptat ca discutiile legate de ce urma sa obtina sa fie purtate de Chelu cu Dan Fatuloiu.

"In acest sens, Bunu Antonel a precizat: 'Eu sunt de acord sa ma onorez, chiar si in avans, nu-i problema asta, sunt solvabil, adica nu mi-e teama de esecuri sau de nerealizari', mentionad si ca: 'Eu, de saptamana viitoare, cu Stefan (Badea, n.r.), ne apucam de treaba'", se mai arata in documentul citat.

O alta runda de discutii Badea si Dan Fatuloiu a avut loc pana data de 9 noiembrie, cand s-a precizat exact suma totala propusa ca mita secretarului de stat.

Fiul lui Fatuloiu, martor in dosarul mitei oferite secretarului de stat

"Badea Stefan a explicat ca s-a stabilit sa fie data denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin suma totala de 1.000.0000 de euro, urmand ca o prima transa de 50.000 de euro sa ii fie remisa in numerar, o a doua transa, de 300.000 de euro, prin intermediul denuntatorului Fatuloiu Alexandru, adica sub aparenta unei afaceri care sa fie derulata prin societatea acestuia, iar o a treia transa, de 200.000 de euro sa fie data tot in numerar, dupa obtinerea solutionarii favorabile a dosarelor in care sunt cercetati Chelu Catalin si apropiatii acestuia", se arata in actul DNA.

Dan Fatuloiu i-a cerut ca fiul sau sa nu fie implicat in modul in care vor fi remisi banii, instiintandu-l ca vrea sa discute problema implicarii sale, precum si despre mita care ii era oferita cu omul de afaceri Catalin Chelu.

Vasile Blaga il contrazice pe Basescu: Nu am fost informat despre situatia de la Neamt

In replica, Badea i-a spus secretarului de stat ca lui Catalin Chelu ii este frica de o eventuala "capcana", ceea ce face dificila organizarea unei intalniri, dar si ca omul de afaceri Catalin Chelu nu trebuie sa stie despre intreaga suma ce ii va fi data lui Dan Fatuloiu, ci doar despre prima transa, care reprezinta suma de 500.000 de euro, in numerar.

Totodata, Fatuloiu l-a intrebat pe Badea daca isi opreste si el o parte din cei un milion de euro, cel de-al doilea confirman ca va opri o parte din suma, fara a precizat despre ce suma este vorba.

Fatuloiu a negat implicarea in cele sustinute de Chelu, precizand ca masurile dispuse de el ca secretar de stat nu l-au vizat in mod special pe Chelu, intrucat s-a procedat la fel si in cazul unor alte dosare penale, care se refera la acelasi gen de infractiuni.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Alexandru Fatuloiu, #Fatuloiu martor dosar, #Fatuloiu martor mita , #politie