Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Politia ridica acte de la "Marie Curie" (Video)

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 11:08
6665 citiri
Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Politia ridica acte de la "Marie Curie" (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

O echipa formata din patru agenti de la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a sosit, vineri dimineata, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, unde a venit sa discute cu parintii copiilor infectati cu o bacterie mortala si sa ridice documentele medicale ale acestora.

Digi 24 relateaza ca ar fi vorba despre o ancheta a Politiei Romane in cazul bebelusilor transferati zilele trecute din judetul Arges in Bucuresti, cu grave afectiuni digestive, unii dintre ei fiind in prezent sub dializa peritoneala.

Conducerea spitalului a informat ca politistii au cerut actele medicale ale bebelusilor si au urcat la etajul sase, la Sectia de Nefrologie-Dializa, unde sunt internati 11 copii.

Alerta medicala: Tot mai multi bebelusi ajung la spital cu bacteria care ii poate ucide

Agentii au stat de vorba cu familiile pacientilor. In plus, parintii din Arges au spus ca politistii au mers joi si in localitatea Topoloveni si au discutat cu familiile de acolo. Din Topoloveni era bebelusul care a murit la inceputul lunii februarie, dupa ce a fost infectat cu bacteria E.coli.

Starea bebelusilor

In ceea ce priveste starea de sanatate a copiilor veniti din Arges, medicul nefrolog Ioana Mihalache de la "Marie Curie" a declarat ca aceasta este usor ameliorata fata de ziua anterioara. Totusi, starea unuia dintre copii s-a agravat si a necesitat si el dializa peritoneala.

"Fata de ziua de ieri, majoritatea micutilor sunt usor ameliorati, unii stationari, unul - agravat, motiv pentru care astazi i se va pune cateter pentru dializa peritoneala. Va incepe si el dializa. (...) In momentul de fata sunt dializati patru copii in ATI si alti patru pe sectia de nefrologie. Sunt opt copii dializati, la care se adauga acest copil care va merge sa i se monteze cateterul. Astfel vor fi 9 dializati si doi nedializati", a explicat medicul pentru Agerpres.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Victor Strambu, a prezentat, joi, intr-o conferinta de presa, detalii despre bebelusii ajunsi la spital infectati cu o bacterie mortala.

Ministerul Sanatatii, noi detalii despre bebelusii ajunsi la spital cu o bacterie mortala

Oficialul din minister a aratat ca "un numar de 15 copii din diverse localitati ale judetului Arges, deci nu dintr-un focar," au ajuns la spitale din Capitala, dintre care 12 la "Marie Curie", unul murind, si trei la Institutul "Matei Bals".

Potrivit lui Victor Strambu, o echipa de medici s-a deplasat joi in judetul Arges pentru a face verificari. Comisia a dispus recoltarea de probe din laptele praf si obtinerea de date suplimentare, iar rezultatele probelor de laborator vor fi gata in 3-7 zile.

Bebelusi la spital cu o bacterie mortala: Nu se pune in discutie o epidemie

Si Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges a demarat o ancheta in spitalele din judet, iar miercuri a constatat ca a existat o situatie in care in acelasi salon au fost internati copii cu afectiuni diferite, atat respiratorii, cat si digestive. Astfel, asistena-sefa si managerul Spitalului de Pediatrie din Pitesti au fost amendati.

In ceea ce priveste alimentatia copiilor, Strambu a spus ca pana in acest moement nu s-a putut ajunge la o concluzie, pentru ca "nu au fost identificate alimente comune" care sa-i fi imbolnavit pe bebelusi.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#politie Marie Curie, #politie acte Marie Curie, #politie bebelusi internati , #politie