Blaga: N-a facut bine Ministerului aceasta spalare a rufelor in public

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 17:51
1772 citiri
Blaga: N-a facut bine Ministerului aceasta spalare a rufelor in public
Foto: Antena3

Vasile Blaga, fostul ministru de Interne, a declarat, marti, ca schimbarea din functie a sefului Politiei Romane Petre Toba si a secretarului de stat in MAI Dan Fatuloiu a fost o decizie corecta, avand in vedere ca intreg scandalul a afectat imaginea Romaniei pe plan extren, mai ales in contextul aderarii la Spatiul Schengen.

"Toata Europa e intotdeauna cu ochii pe noi si nu numai pe noi. Ministerul de Interne e privit bine de colegii din alte tari, insa nu a facut bine imaginii ministerului aceasta spalare a rufelor in public", a declarat Vasile Blaga.

Demiteri in Politie - Igas: Am venit sa fac ordine, nu sa stau cu mainile incrucisate

Totodata, fostul sef al MAI a aratat ca apreciaza abordarea succesorului sau Traian Igas, care a acceptat demisia sefului IPJ Neamt Aurelian Soric si a solicitat-o si pe cea a sefilor de post din acelasi judet.

"E un lucru corect, am apreciat declaratia domnului Igas. Pana la urma, daca te solidarizezi cu un inspector care nu considera camata o problema, atunci au la randul lor probleme", a mai spus Blaga.

Demiteri in Politie: Petre Toba si Dan Fatuloiu, schimbati din functie

Cat despre declaratiile lui Dan Fatuloiu in legatura cu anumite scurgeri de informatii la nivelul ministerului, Blaga a spus ca este necesar ca acesta sa faca toate precizarile si lamurilire necesare, avand in vedere ca a vorbit din calitate de secretar de stat in Ministerul de Interne.

Ministrul de Interne Traian Igas a anuntat, marti, demiterea sefului Politiei Romane Petre Toba si a secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu. Cei doi au fost inlocuiti cu fostul sef al DGA Liviu Popa, respectiv cu Ioan Dascalu, pana acum atasat cu afaceri interne la Ambasada Romaniei din Marea Britanie.

Demiteri in Politie: Cine sunt Petre Toba si Dan Fatuloiu

Totodata, si seful IPJ Neamt, Aurelian Soric, si-a dat demisia, aceasta fiind acceptata de Igas. In locul lui Soric a fost numit Dorel Manole, care a ocupat pana in prezent functia de director al DGA Bacau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demiteri politie Toba Fatuloiu, #Aurelian Soric interlop camata , #politie