Boenica, lider al retelei falsificatorilor de carduri, ironii pentru anchetatori pe Facebook

Joi, 28 Martie 2013, ora 16:11
2689 citiri
Boenica, lider al retelei falsificatorilor de carduri, ironii pentru anchetatori pe Facebook
Foto: Facebook

Romeo Ursu, zis Boenica, unul dintre liderii retelei de falsificatori de carduri coordonate de Tica Gheara, nu a putut fi ridicat, alaturi de ceilalti membri ai gruparii, intrucat este in Iordania, iar Romania nu are un acord de extradare cu aceasta tara, potrivit unor surse din Politie.

Boenica, unul dintre liderii gruparilor infractionale care ar fi falsificat carduri si ar fi retras ilegal doua milioane de euro din conturi ale unor persoane fizice sau juridice din Germania, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elvetia, Austria, Franta, Lituania si SUA, nu este printre cei dusi la audieri in urma perchezitiilor care au avut loc joi in Bucuresti si 16 judete, acesta fiind identificat pe teritoriul Iordaniei, au precizat sursele citate.

Conform anchetatorilor, indiferent de cursul anchetei, Romeo Ursu nu va putea fi adus in fata justitiei decat in cazul in care "ar comite o infractiune in Iordania si ar fi extradat in tara ori ar pleca intr-un alt stat care are acord de extradare cu Romania".

Sunteti zeroo. O sa va trimet azi poze

Romeo Ursu a fugit din tara inca din 2008, dupa ce anchetatorii au probat implicarea sa in celebrul dosar "Mandarii", in care este implicat alaturi de un alt lider al lumii interlope bucurestene, Gheorghe Constantinescu, alias Gigi Boieru si mai multi functionari publici de la Directia Impozite si Taxe Locale Sector 1, Directia Impozite si Taxe Locale Sector 2 si Oficiul Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 2.

Desi era urmarit international, Boenica nu s-a ferit sa tina legatura cu apropiatii sai prin intermediul retelei de socializare Facebook, unde a afisat fotografii cu el din piscina unui hotel de lux, dar si in timp ce trage cu o pusca mitraliera.

Tot prin intermediul retelei de socializare, Boenica a postat un mesaj, joi, la numai cateva ore dupa destructurarea retelei din care facea parte, unde transmite autoritatilor romane ca nu au ce sa-i faca si isi anunta "fanii" ca este "bine sanatos".

"Aici santeti zeroo. Nu aveti ce sa-mi faceti...", scrie Boenica pe Facebook. In acelasi timp, acesta a adagat ca "Vreau pa aceasta cale sa le transmit fanylor meiii ca sant bine sanatos si o sa va trimet azi poze din paradisul exotic de unde sant".

Procurorii si politistii au descins joi la 85 de adrese din Bucuresti si 16 judete, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri si ar fi retras ilegal doua milioane de euro din mai multe state, simultan avand loc perchezitii in Germania, Marea Britanie, SUA si Republica Dominicana.

Perchezitiile au avut loc in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea, Vrancea, Brasov, Constanta, Olt, Salaj, Cluj, Suceava, Braila, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Neamt, Satu Mare, la locuintele membrilor unor grupuri infractionale organizate transfrontaliere suspectati de acces fara drept la un sistem informatic, detinere de echipamente in vederea falsificarii si falsificarea de instrumente de plata electronica, punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate si efectuarea de operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Simultan cu actiunea declansata de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora au loc perchezitii domiciliare si in Germania, Marea Britanie, SUA si Republica Dominicana.

Potrivit procurorilor, gruparile infractionale sunt constituite din peste o suta de persoane, iar liderii au fost identificati ca fiind Constantin Gheara, zis Tica, in varsta de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenica, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani, si Relu Serban, de 57 de ani.

"In fapt, se retine ca, sub coordonarea acestora, membrii gruparilor au confectionat aparatura de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate in vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plata electronica utilizate la diferite terminale ATM sau POS-uri, aflate pe teritoriile urmatoarelor state: Germania, Spania, Elvetia, Portugalia, Franta, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria", a precizat DIICOT.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plata electronica, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substantiale de bani din Republica Dominicana, SUA, Japonia, Iordania si Nepal.

Gruparile infractionale ar fi produs astfel un prejudiciu estimat la peste doua milioane de euro, potrivit sursei citate.

La finalul perchezitiilor vor fi duse la sediul DIICOT - Structura Centrala 70 de persoane pentru a fi audiate, urmand ca procurorii sa dispuna masurile legale in cazul acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boenica falsificator carduri Iordania, #Boenica facebook anchetatori, #Romeo Ursu Boenica , #politie
Comentarii