C.T. Popescu: Nu vreau sa-l bat pe Basescu

Luni, 16 Martie 2009, ora 07:36
3139 citiri
C.T. Popescu: Nu vreau sa-l bat pe Basescu

Cristian Tudor Popescu respinge orice zvon privind o candidatura la Presedintia Romaniei, precizand ca nu si-a dorit niciodata sa faca politica.

"Am spus eu vreodata asa ceva? A existat vreodata vreo umbra in toate declaratiile mele legate de candidatura la presedintie?

Au fost, la un moment dat, zvonuri, deja domnul Cristoiu spunea ca ma sustine, ca sunt singurul in stare sa-l bat pe Traian Basescu. In toti acesti ani, nu am dorit nici macar sa devin consilier al cuiva", a declarat C.T. Popescu intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Jurnalistul a mai afirmat ca exista lucruri care-i fac placere, dar nu si acesta, sa-l bat pe Traian Basescu.

"Nu am visat sa fiu presedintele Romaniei. Visez sa scriu o carte pe care sa nu o poti citi. Adica sa citesti si, la un moment dat, sa te opresti din lectura, sa intorci capul, pentru ca se spun acolo niste lucruri atat de groaznice despre tine ca om, atat de deranjante, scoase din namolul adancului tau, incat nu poti sa citesti mai departe.

Daca as fi facut lucrul asta, nu l-am facut pana acum, as fi fost mult mai fericit decat sa-l bat pe Traian Basescu", a mai spus C.T. Popescu.

In interviu, jurnalistul a vorbit si despre conditia jurnalistului, presa sub moguli, succesul tabloidelor si corectitudinea politica.

Astfel, Cristian Tudor Popescu a spus ca pentru el este un cosmar sa se uite la televizor si ca o face silit. Jurnalistul a mai declarat ca mogulii isi folosesc, indirect, trusturile de presa pentru a atinge obiective politice.

"Cum sa folosesti o televiziune ca sa-ti promovezi afacerile? Faci publicitate la Petromservice? Asta e o metoda grosiera. Metoda este cea pe care a enuntat-o domnul Vintu: iti plasezi oamenii in structurile de decizie, inclusiv politica, in structurile care pot lua o hotarare, sa dea o ordonanta, si cu ajutorul lor - prin promovarea si controlul lor prin media - poti sa realizezi un obiectiv de afaceri", a spus jurnalistul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cristian Tudor Popescu, #Popescu presedintele Romaniei , #politie