Cad noi capete in cazul politistului prins fara permis: Ce masuri ia Politia Romana

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 11:38
6461 citiri
Cad noi capete in cazul politistului prins fara permis: Ce masuri ia Politia Romana

Seful Politiei Autostrazi, Carol Varna, a fost schimbat din functie, iar fostul sef al Directiei Rutiere Lucian Dinita si adjunctul Constantin Tatuc au primit amanare la promovarea pe o functie superioara, in cazul ofiterului Augustin Capalnas, prins cu permis de conducere fals.

Potrivit unor oficiali din Politia Romana, dupa ce Augustin Capalnas, ofiterul de la Directia Rutiera cercetat penal dupa ce a fost prins cu permis de conducere fals, a demisionat, in 31 mai, conducerea IGPR a stabilit sanctiuni pentru mai multi sefi ai Directiei Rutiere care au fost cercetati prealabil.

Cad capete in scandalul politistului cu permis auto fals: Seful Politiei Rutiere, demis din functie

Astfel, Carol Varna, care ocupa functia de sef al Politiei Autostrazi, a fost schimbat si trecut pe o functie de executie, in timp ce adjunctul Directiei Rutiere Constantin Tatuc a primit o amanare de promovare in functie superioara pe o perioada de un an.

Aceeasi sanctiune a fost aplicata si in cazul lui Lucian Dinita, care in urma incidentului a fost eliberat din functia de director al Directiei Rutiere din Politia Romana si din 30 aprilie este adjunct al sefului Brigazii Rutiere a Capitalei. In urma sanctiunii primite, timp de un an Dinita nu va putea sa promoveze intr-o functie superioara.

Totodata, Paul Toma, al patrulea ofiter cercetat in cazul Capalnas, a fost sanctionat cu atentionare.

4 sefi din Politia Rutiera, cercetati disciplinar in cazul politistului care conducea fara permis

Lucian Dinita conducea Directia Rutiera a Inspectoratului General al Politiei Romane din februarie 2009, anterior fiind sef de serviciu in aceeasi directie.

Carol Varna, Lucian Dinita, Costin Tatuc si Paul Toma au fost cercetati prealabil din dispozitia sefului Politiei Romane, Petre Toba, in contextul cazului ofiterului Augustin Capalnas, cercetat penal dupa ce a fost prins cu permis de conducere fals.

Politist rutier, fost preot si sofer fara permis pentru un inalt prelat

Pe de alta parte, seful Politiei Romane a dispus sesizarea Parchetului, la finalizarea tuturor verificarilor efectuate de Directia Control Intern din IGPR, referitoare la ofiterul care a condus fara permis, fiind identificate indicii cu privire la fapte de natura penala privind incadrarea si promovarea acestuia in structurile Politiei Romane.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat in cazul lui Capalnas, la 1 aprilie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducere fara permis.

Politistul rutier care conducea fara permis, licentiat desi a fost exmatriculat

Potrivit unor surse din Politie, Capalnas avea atributii legate de educatia rutiera. La un moment dat, acesta ar fi vrut sa se mute pe o alta linie de munca si a fost nevoit ca, printre alte documente, sa faca si dovada faptului ca detine permis de conducere.

In acest context, politistul ar fi recunoscut in fata colegilor sai ca nu are permis. Acestia l-au intrebat cum a condus pana atunci, atat masina de serviciu cat si autoturismul personal, iar Capalnas ar fi aratat un permis care nu era al lui, au precizat sursele citate.

Augustin Capalnas a absolvit Teologia, fiind arhidiacon, apoi sofer de arhiepiscop, iar ulterior a devenit politist si purtator de cuvant la Scoala de Politie din Cluj-Napoca si IPJ Alba.

Ofiter de la Politia Rutiera, fost preot, prins cu permis auto fals (Video)

Capalnas a absolvit, in 1996, cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar incepand cu 1994, timp de aproape zece ani, a fost arhidiacon la Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba-Iulia. El a fost si sofer al fostului arhiepiscop de Alba-Iulia, IPS Andrei, in prezent Mitropolit al Clujului.

In 2004, Augustin Capalnas a devenit politist, fiind ofiter de relatii cu publicul la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca. In 2006, Augustin Capalnas a fost transferat de la Cluj-Napoca, fiind numit purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, functie pe care a ocupat-o timp de peste un an.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#politist rutiera fara permis, #sanctiuni Politia Romana conducere, #politist preot permis fals , #politie