Campanie de la Politia Romana: "Nu trece dincolo!" (Video)

Vineri, 01 Mai 2015, ora 12:58
3257 citiri
Campanie de la Politia Romana: "Nu trece dincolo!" (Video)

Politia Romana a lansat, vineri, o campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii, aceasta avand sloganul "Nu trece dincolo!"

Initiata de Ministerul Afacerilor Interne, prin Politia Romana, campania se deruleaza, la nivel national, in perioada 1 mai - 30 noiembrie, se arata intr-un comunicat remis presei.

Pe parcursul campaniei, politistii vor desfasura actiuni in trafic pentru constientizarea pietonilor asupra necesitatii respectarii normelor rutiere si a conducatorilor auto asupra consecintelor neacordarii prioritatii de trecere pietonilor.

Pentru promovarea mesajului campaniei de informare au fost realizate un clip video, un spot radio, precum si pliante ce vor fi distribuite pietonilor si celorlalti participanti la trafic.

La conferinta de deschidere organizata vineri la sediul IGPR au participat chestor de politie Dumitru Jianu - inspector general adjunct al Politiei Romane, comisar de politie Simona Stoica, ofiter sociolog din cadrul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, precum si comisar-sef de politie Florentin Bracea - directorul Directiei Rutiere.

Campania se centreaza pe o serie de recomandari pentru pietoni:

  • Traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va din stanga, din dreapta si apoi din stanga din nou!
  • Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta si luati in calcul ca, atunci cand traversati strazi cu mai multe benzi pe sens sau cand va aflati intr-o zona cu regim de viteza ridicat, trebuie sa fiti mai prudenti!
  • Traversati perpendicular pe axul drumului, in pas vioi - drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare!
  • Cand traversezi prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate - este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati.
  • Copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri - ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele.
  • Nu uitati! - copiii imita comportamentul rutier al adultilor.
  • Evitati sa circulati pe partea carosabila sau pe pistele pentru biciclisti! Folositi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata!
  • Respectati intocmai semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor) si nu circulati pe drumurile publice daca ati consumat alcool - posibilitatea de a fi accidentat creste semnificativ.
  • Fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#campanie politie pietoni , #politie