Carmen Dan acuza sindicatele ca profita de moartea politistului ca sa-i ceara demisia

Luni, 03 Iunie 2019, ora 14:51
7386 citiri
Carmen Dan acuza sindicatele ca profita de moartea politistului ca sa-i ceara demisia
Foto: Arhiva Facebook/Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, referitor la cazul politistului din Timis impuscat mortal, ca aspecte care tin de aceasta misiune sunt si vor fi verificate prin IGPR, apoi s-a disculpat din nou spunand ca nu ministrul este cel care echipeaza politistii inainte de misiuni.

"Sindicalistii cer demisia ori de cate ori pot sa profite de o astfel de ocazie. Le-as raspunde concret cu date si cu informatii certe. (...) Cred ca nu crede nimeni ca ministrul este cel care echipeaza un politist atunci cand pleaca in misiune", a sustinut, luni, Carmen Dan, intr-o conferinta de presa.

Ea spune ca prioritaea este gasirea criminalului.

"In acest moment, prioritatea pentru noi e sa-l identificam si sa-l gasim pe criminal. Va asigur ca toate celelalte aspecte care tin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt si vor fi verificate prin IGPR (...) si, daca ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de interventie, se vor lua cele mai severe masuri", a spus Carmen Dan, la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Un politist de 43 de ani a fost impuscat mortal, duminica, pe raza localitatii timisene Izvin, in timp ce se afla intr-o misiune de prindere a unui talhar dat in urmarire nationala. Agresorul inarmat a fugit, pentru prinderea acestuia fiind desfasurata o operatiune a politistilor.

Agentul de politie Cristian Amariei facea parte dintr-unul dintre filtrele organizate pentru prinderea masinii date in urmarire, cand a fost impuscat in gat de la distanta. Agentul de politie a ajuns in stare grava la spital, insa a incetat din viata, in ciuda manevrelor de resuscitare facute de medici.

Suspectul se numeste Marcel Lepa si este considerat de politisti extrem de periculos, de aceea, oamenii sunt sfatuiti sa pastreze distanta si sa sune la 112 daca il vad.

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) a spus ca unele dintre circumstantele principale, care favorizeaza producerea acestor drame, le reprezinta subfinantarea sistemului de ordine publica, deficitul de personal (care a fost si de 25%), dar si dotarea logistica precara a politistilor din cadrul altor structuri decat cele de interventie si actiuni speciale, care participa la misiuni operative fara a avea mijloace de protectie individuala si armanent adecvate caracterului si gradului de periculozitate al actiunii in care sunt implicati.

Citeste mai multe despre acest caz:

A.S.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Carmen Dan politist , #politie