CCR a amanat decizia privind modificarea Statutului politistului

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 17:05
1431 citiri
CCR a amanat decizia privind modificarea Statutului politistului
Foto: Arhiva

Decizia privind sesizarea depusa de USL prin care sustine ca modificarile aduse legii Statului Politistilor sunt neconstitutionale a fost amanata de Curtea Constitutionala pentru saptamana viitoare.

Mircea Dusa, liderul de grup al deputatilor PSD a declarat ca modificarile aduse de parlamentarii Puterii Legii Statutului politistului nu au facut decat sa legalizeze un ordin al ministrului de Interne care stabilise anumite restructurari, anunta TVR Info.

CCR discuta sesizarile privind concediul de crestere a copilului si Statutul politistului

"Acum (Puterii n.r.) i se permite sa faca disponibilizari (...) prin ridicarea ordinului de ministru la rang de lege", a explicat Mircea Dusa, intr-o conferinta de presa.

Camera Deputatilor a adoptat, la sfarsitul lunii mai, cu 172 de voturi pentru, 130 contra si nicio abtinere un proiect de modificare a Statutului politistului prin care ministrul de Interne poate stabili prin ordin procedura si cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistilor.

Proiectul a fost initiat de catre deputati atat din partea arcului guvernamental, cat si din cea a opozitiei, insa aceasta din urma a reclamat, in cursul dezbaterilor din plen, faptul ca puterea si-a insusit intr-o sedinta de luni amendamente din partea Ministerului Administratiei si Internelor astfel incat raportul inlocuitor al comisiei de aparare contine prevederi ce faciliteaza concedierile in randul politistilor.

Noul Statut al politistului ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2012.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#CCR amana decizie, #decizie statutul politistului , #politie