Cel mai mic salariu din Politia Romana - 163 de lei

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 15:11
5439 citiri
Cel mai mic salariu din Politia Romana - 163 de lei
Foto: Arhiva

Diferentele salariale din luna mai ale angajatilor Politiei Romane sunt foarte mari. Un inspector general a incasat suma de 7.111 de lei pe cand un civil a primit salariu doar 163 de lei.

Un adjunct al inspectorului general castiga mai mult decat seful sau, adica 7.179 de lei, se arata intr-un tabel cu veniturile salariale nete achitate personalului din IGPR.

Un director din Politia Romana castiga aproximativ 5.000 de lei, pe cand un sef de serviciu ia un salariu care variaza intre 4.000 - 5.000 de lei.

Insa exista si exceptii. De exemplu, unul dintre angajatii care detine functia de sef de serviciu castiga aproximativ 2.000 de lei, iar un adjunct de-al sau are un salariu de 5.423 de lei.

Un ofiter de politie castiga aproximativ 3.000 de lei, iar un agent ia in mana aproximativ 1.800 de lei. Cei mai putini bani ii iau civilii - aproximativ 1.000 de lei.

Seful IGPR: 1.300 de politisti ar trebui disponibilizati

Publicarea salariilor din IGPR survine dupa ce ministrul de Interne Traian Igas a anuntat in urma cu trei saptamani ca va recurge la disponibilizari.

Si seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestor Liviu Popa, a declarat, vineri, la Constanta, ca in urma masurilor de reorganizare, circa 1.300 de politisti ar trebui sa fie disponibilizati in urmatoarele luni.

"Noi trebuie sa ne incadram intr-un numar de indicatori in plata. (...) Este o diferenta de circa 1.300 de politisti care ar trebui sa fie disponibilizati. Eu cred ca 1.300 din aproximativ 53.000 cat sunt astazi nu este un procent in masura a afecta capacitatea operativa si operationala a politiei", a afirmat, intr-o conferinta de presa, seful Politiei Romane.

El a mentionat ca este important ca din politie sa plece oamenii care nu sunt compatibili cu activitatea respectiva.

"Si, daca noi reusim ca pe acesti oameni problema sa-i indepartam din sistem cu aceasta ocazie, eu cred ca vom iesi mai puternici din aceasta reorganizare. (...) Este important ca cei buni sa ramana", a spus chestorul Liviu Popa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#salarii mai politia romana, #salariu inspector general , #politie