Ciolos il va demite azi pe seful DIPI Rares Vaduva, acuzat de fapte de coruptie

Luni, 29 August 2016, ora 17:42
4155 citiri
Ciolos il va demite azi pe seful DIPI Rares Vaduva, acuzat de fapte de coruptie
Foto: captura Digi24

Seful DGIPI, Rares Vaduva (foto), va fi schimbat din functie de catre premierul Dacian Ciolos in cursul zilei de luni, si tot astazi se va face o noua numire, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Decizia a fost luata dupa ce Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu.

"Domnul Rares Vaduva, secretar de stat in MAI, va fi inlocuit de catre premierul Dacian Ciolos in cursul acestei zile", a anuntat Liviu Iolu.

Comisarul-sef Rares Vaduva, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din Ministerul Afacerilor Interne a fost audiat luni dimineata la DNA.

Surse judiciare au declarat ca Rares Vaduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, deturnare de fonduri si abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce procurorii au descoperit detalii noi in dosarul in care a fost trimis in judecata Gabriel Oprea si fostul sef al DIPI, comisarul-sef Nicolae Gheorghe.

Rares Vaduva este la conducerea DIPI din luna februarie, dupa ce Nicolae Gheorghe a fost demis de la conducerea acestui departament, alaturi de adjunctul sau Nelu Zarnica, cei doi fiind pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si deturnare de fonduri in dosarul legat de cumpararea de catre DIPI a unui Audi A8 pentru protectia demnitarilor.

Masina a fost cumparata cu bani care erau destinati doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, fiind folosita doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015. In acest dosar, Nicolae Gheorghe a fost trimis in judecata alaturi de Gabriel Oprea.

La cateva ore dupa audierea lui Rares Vaduva, DNA a transmis un comunicat de presa in care arata ca sefii Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul MAI au aprobat mai multe rapoarte prin care au schimbat destinatia fondurilor destinate misiunilor operative, pe care le-au cheltuit pentru protocol sau chiar si-au insusit sumele dupa care au secretizat documentele.

Luni dupa-amiaza a fost audiat la DNA si Gelu Diaconu, fost sef al DIPI pana in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Ciolos demite Rares Vaduva , #politie