Bucurestiul va avea, de luni, Politia Calare

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 09:12
3443 citiri
Bucurestiul va avea, de luni, Politia Calare
Foto: Libertatea

Patrula Calare va fi introdusa de luni, in Capitala. Un numar de 24 de echipaje - unitati calare - sunt pregatite pentru a sprijini Politia Locala in mentinerea ordinii si linistii publice, in combaterea faptelor antisociale si aplanarea violentelor.

Patrula Calare a Municipiului Bucuresti va actiona in marile parcuri ale orasului - in principal in Herastrau, Tineretului si Carol, potrivit unui comunicat.

"Acest mecanism este pus in functiune dupa ce in marile parcuri ale Capitalei au crescut considerabil faptele cu violenta, dar si dupa ce mii de bucuresteni au cerut, in scris, prezenta unitatilor calare care sa le asigure linistea pe strazile municipiului.

Totodata, prin Patrula Calare a Municipiului Bucuresti, capitala Romaniei se aliniaza la marile metropole ale Europei care folosesc unitatile hipo pentru mentinerea ordinii publice", se arata in comunicatul citat.

Pentru infiintarea Patrulei Calare, potrivit reglementarilor in vigoare, a fost deschisa o procedura de cerere de oferte pentru serviciul de patrulare cu cai la care s-a prezentat un ofertant - singurul reprezentat in SEAP cu acest gen de servicii - societatea Fandax Group SRL careia i s-a atribut contractul.

Unitatile calare vor purta uniforme inscriptionate si vor sprijini fortele P.L.M.B. in depistarea si combaterea faptelor antisociale, a scandalurilor si in mentinerea ordinii si linistii publice in marile parcuri ale Capitalei, insa nu vor putea da amenzi.

"Avand in vedere ca parcurile Bucurestiului insumeaza peste 180 de hectare, patrulele calare vor putea acoperi cu usurinta zonele respective. Prin aparitia Patrulei Calare a Municipiului Bucuresti, P.L. M. B. incearca sa sporeasca gradul de siguranta in zonele marilor parcuri", se mai arata in sursa citata.

Pe langa patrularea in sprijinul agentilor locali, Patrula Calare va mai avea si alte competente: va identifica cersetori, copii lipsiti de supravegherea parintilor, persoane fara adapost - pe care ii vor preda serviciilor publice de asistenta sociala, va participa - daca va fi solicitata -, impreuna cu alte autoritati competente, la asigurarea linistii si ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor sau actiunilor de pichetare.

Unitatile calare vor mai actiona si pentru prinderea persoanelor care au comis fapte de natura penala sau contraventionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Politia Calare Bucuresti, #Politia Calare parcuri Bucuresti, #Politia Calare parcuri , #politie