Elan Schwartzenberg, dat in urmarire: Fotografia lui a aparut pe site-ul Politiei

Marti, 14 Iunie 2016, ora 09:48
17189 citiri
Elan Schwartzenberg, dat in urmarire: Fotografia lui a aparut pe site-ul Politiei
Foto: Politia Romana

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat in urmarire de Politia Romana, fotografia lui fiind publicata pe site-ul institutiei. Decizia a fost luata dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis vineri un mandat de arestare in lipsa pe numele acestuia.

Conform procedurii, Schwartzenberg va fi cautat mai intai in tara, iar daca nu va fi gasit va fi dat in urmarire internationala, fotografia lui urmand sa fie publicata de Europol si Interpol.

DNA a cerut in data de 30 mai si Tribunalul Bucuresti a emis vineri un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele omului de afaceri acuzat de complicitate la dare de mita intr-un dosar in care este implicat si Radu Mazare.

"In cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, sa ii dea lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, suma totala de 175.000 de euro pentru ca acesta din urma sa faca demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu cat si in afara (contrare) lor, astfel incat sa faciliteze castigarea, de catre firma respectiva, in conditii avantajoase, a unei licitatii avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro) ", se precizeaza intr-un comunicat de presa al DNA.

Procurorii spun ca Schwartzenberg a intermediat darea de mita printr-o societate offshore, inmatriculata in Insulele Virgine Britanice si cu conturi in Liechtenstein, si ca a facilitat relatia dintre Mazare si Avraham, fiind prieten cu amandoi.

Citeste stenograme in dosarul lui Mazare: ce intelegeri avea cu Elan Schwartzenberg.

Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg si puse in executare de o alta persoana, mai sustin procurorii.

Plecat din tara de cativa ani, Elan Schwartzenberg a fost surprins de jurnalisti in ianuarie 2014 incercand sa il intalneasca la Ierusalim pe fostul presedinte Traian Basescu, aflat in vizita oficiala in Israel.

Intr-un interviu acordat in martie 2014 in presa israeliana, Schwartzenberg sustinea ca este o victima a PSD si a antisemitismului din Romania.

Pe de alta parte, in luna martie, fosta nora a lui Virgil Magureanu a depus un denunt la DNA in care sustine ca Elan Schwartzenberg ar fi pus la cale in urma cu 4 ani asasinarea lui Codrut Marta, mana dreapta a fostului sef ANAF Sorin Blejnar.

De altfel, inca din februarie 2013 procurorii au facut perchezitii in acest dosar la vila lui Schwartzenberg din Monaco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elan Schwartzenberg urmarit general, #Schwartzenberg dat in urmarire, #Schwartzenberg mandat arestare lipsa , #politie