Minora violata de asistentul maternal. Sotia acestuia a incercat sa se sinucida

Joi, 22 August 2019, ora 18:00
10398 citiri
Minora violata de asistentul maternal. Sotia acestuia a incercat sa se sinucida
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

O fata de 12 ani din judetul Vaslui ar fi fost violata de asistentul maternal. Autoritatile au aflat despre acest caz de la o femeie care a vrut sa se sinucida si care i-a povestit medicului de pe ambulanta ca sotul ei a abuzat-o pe una dintre copilele pe care le au in grija.

Femeia de 44 de ani, din localitatea vasluiana Giurcani, care a vrut sa isi puna capat zilelor, le-a spus medicilor ca a recurs la acest gest de suparare, pentru ca sotul ei, impreuna cu care ingrijeste doua fetite luate in plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

"Prima data a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, intrebata de medic ce a determinat-o sa faca acest gest, a spus ca a incercat sa se sinucida pentru ca sotul ei a abuzat-o aseara si de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au in plasament. Echipajul a anuntat politia si colegii din dispecerat si o a doua ambulanta a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care ramasese acasa, cea care ar fi fost abuzata, la spital, pentru investigatii", a declarat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui.

Cea de-a doua fata a venit direct la spitalul din Barlad, cu sotul femeii, in urma ambulantei.

Politia, sesizata de medicul de la ambulanta, a trimis un echipaj la spital, care l-a ridicat pe barbat si l-a dus la audieri.

"Am fost sesizati de un medic de la Ambulanta despre faptul ca o fata de 12 ani a fost abuzata de un barbat care o avea in asistenta maternala. Se fac cercetari intr-un dosar de viol", a spus Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Barbatul este acum audiat de politisti.

A fost alertata si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, iar politistii au cerut un psiholog care sa participe la audierea minorei.

"Cei doi soti erau asistenti maternali din 2006, doamna avea fetita de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetita cea mai mica. Acest caz nu este similar cu altele, este o evolutie spontana, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistentilor maternali nu exista antecedente care sa atraga suspiciuni de acest gen", a declarat Ionut Danila, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui.

Cele doua fete au fost mutate intr-un centru specializat si vor primi consiliere psihologica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#viol asistent material, #viol minora plasament , #politie