Politistii protesteaza in fata Guvernului - Ce ii nemultumeste

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 16:24
4210 citiri
Politistii protesteaza in fata Guvernului - Ce ii nemultumeste
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii vor protesta pe 26 octombrie fata de militarizarea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

Este vorba despre sindicalistii din Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (FSNPPC), care organizeaza o manifestare in fata Palatului Victoria.

"Intrucat FSNPPC nu a fost de acord cu intentia MAI de a remilitariza aceasta institutie - proces prin care s-ar aduce o atingere flagranta drepturilor si intereselor legitime ale politistilor si personalului contractual din cadrul DIPI -, in sedinta Biroului Executiv al Federatiei noastre s-a decis, cu unanimitate de voturi, organizarea unei actiuni de protest", au transmis sindicalistii.

Actiunea acestora va fi organizata vizavi de Muzeul Grigore Antipa, intre orele 10:00 si 14:00.

Nemultumirile polistitilor

Reformarea DIPI si transformarea in Unitate de Protectie Interna inseamna transferul a 700 dintre cei 2.500 de angajati de la Directia Generala Anticoruptie (DGA) si Directia de Operatiuni Speciale (DOS), au declarat surse MAI, citate de Mediafax.

Iata toate schimbarile care ar urma sa aiba loc.

Dumitru Coarna, vicepresedinte al sindicatului, s-a intalnit miercuri cu ministrul de Interne, Dragos Tudorache.

"Oameni scoliti la Bruxelles veneau cu abordari comuniste", a acuzat Coarna. "Noi in loc sa progresam ne intoarcem in anii '47 cu un guvern tehnocrat. Am intrebat: dl ministru, aveti sarcina? (...) Discutam orice posibilitate de reorganizare, dar nu remilitarizare", a punctat sindicalistul la Antena3.

Aprobarea infiintarii UPI se discuta in Guvern saptamana viitoare

Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a declarat, miercuri, ca ordonanta de urgenta privind infiintarea Unitatii de Protectie Interna (UPI) va fi discutata in sedinta de guvern de saptamana viitoare, transmite News.ro.

"Saptamana viitoare. Am spus ca saptamana asta o las in consultare publica, lunea viitoare facem o conferinta de presa in care voi explica in detaliu masura si miercuri intra in sedinta de guvern", a spus Tudorache, intrebat fiind cand va fi discutata ordonanta privind reorganizarea DIPI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#politisti protest militarizare DIPI, #politisti protest 26 octombrie, #politisti protest octombrie Guvern , #politie
Comentarii