Politistii strang randurile: Doamna ministru, nu vreti sa facem toti un pas in spate? Ca noi ne-am saturat!

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 10:40
11129 citiri
Politistii strang randurile: Doamna ministru, nu vreti sa facem toti un pas in spate? Ca noi ne-am saturat!
Foto: Facebook / Carmen Dan

Mai multi politisti revoltati de scandalul care zguduie Ministerul de Interne si pe care Carmen Dan nu reuseste sa il gestioneze au decis sa reactioneze pe retelele de socializare si sa stranga randurile in jurul profesionistilor din sistem luati in vizor de ministru.

Sindicatul Politistilor Diamantul publica un mesaj lansat in spatiul public de unul dintre cei care l-au prins pe politistul acuzat de pedofilie.

"Dupa aproape 3 zile de panica, odiosul ajunge in birou la noi, la audieri. Si recunoaste. Spune tot. Senin. I-as smulge dintii. Am un copil acasa. Colegii mei au si ei copii. (...) Mostra ADN luata de la odios se potriveste cu mostrele luate in 2009 si 2012. Le-am facut dreptate copiilor. E singura satisfactie pe care o ai. Stii ca l-ai prins si ca nu va mai face rau. (...)

Presa afla ca-i politist. Politia e pur si simplu zguduita. Ministerul e daramat. Cere explicatii si o analiza. Seara declaratii. Doi purtatori de cuvant care au transmis mesajele institutiei. Eu ma bucur ca l-am prins si ma uit ca prostul la imaginile pe care le-am mediatizat in 2012 cum dracu' niciunul dintre colegii lui nu l-a recunoscut. Era unul de-al nostru. Bine ca l-am prins. (...) Si iese ministrul. Ramanem blocati. Vrea un pas in spate de la Radu (Gavris, seful Serviciului Omoruri, n.red.). Pentru ce? De ce? Aaaaa... pentru ca nu le-a raspuns reporterilor la telefon?

Doamna ministru! Dar nu vreti dumneavoastra sa facem toti un pas in spate? Ca noi ne-am saturat. Si la Gigina ni s-au cerut pasi in spate si-am primit 3 controale. Am muncit in cazul asta, in cel din 2009 si in cel din 2012 de ne-au bubuit urechile. Dar nu vreti sa plecam cu totii si sa aduceti dumneavoastra din cei 6.000 de oameni de pe strada pe care vreti sa-i angajati? Cu ce-am gresit? Ca ne-am facut datoria? (...) Lasati-ne sa ne facem treaba ca nu e razboiul nostru", se arata in mesajul semnat de un ofiter de la Serviciul Omoruri si preluat pe pagina de Facebook a Sindicatului Politistilor Diamantul.

"Sa facem scut in jurul profesionistilor"

Nu este singura reactie venita din randurile politistilor, Carmen Dan fiind acuzata ca plateste polite cu substrat politic sacrificand in schimb adevaratii profesionisti din MAI.

"Cred ca este timpul ca acesta breasla, a politistilor, sa invete conceptul de a strange randurile. Daca nu am fost in stare sa strangem randurile pentru apararea drepturilor salariale, macar sa strangem randurile pentru apararea colegilor, a acelor adevarati profesionisti, a celor care fac intr-adevar cinste profesiei de politist. Sa facem scut in jurul lor impotriva nedreptatilor la care sunt supusi de catre factorii politici, care se apuca sa ceara demisii 'Decat' pentru faptul ca au exprimat liber temerile si neajunsurile (...)

Suntem datori sa strangem randurile in jurul lor pentru a arata Opiniei Publice ca ne protejam adevaratele valori din sistem, astfel aratandu-ne si respectul nostru pentru cetateni. Suntem datori sa strangem randurile in apararea profesionistilor pentru a le da un exemplu elevilor din scolile de politie, pentru a le arata tinerilor politisti ca se pregatesc pentru a intra in randurile unei categorii profesionale de elita, care nu se lasa manipulata de factorul politic si-si protejeaza valorile!

Sa te folosesti de cazul unei mizerii umane care s-a intamplat sa fie politist pentru a plati niste polite cu substrat politic, asta e adevarat motiv de #Demisie!!!

Si sa privim lucrurile in mod corect: un profesionist, in orice domeniu, se formeaza in peste 15 ani de activitate. Stau si ma intreb, pe buna dreptate... Berbeceanu, Gavris si multi altii... oare cati ministri de Interne 'au schimbat'?... Nu e frumos sa vii tu, politicule, sa arunci cu noroi, sa tragi in mocirla si sa urli 'Afara!! ', unora care au o activitate exemplara si care au pus, de cele mai multe ori, activitatea de serviciu inaintea familiei (...)

Nu mai vorbesc de gravele lacune gramaticale observate in repetate randuri la distinsa doamna din fruntea MAI. Recunosc, si eu sunt usor agramat. Dar sunt Decat agent de politie", a postat pe Facebook Bogdan Taicutu.

"Ne-am repliat si stam spate in spate", scrie si Septimiu Pan.

" (...) Fara sa sufle o vorba despre cum a ajuns un subofiter de jandarmi sef de serviciu la BPR, peste noapte, cine anume l-a sustinut in acest transfer ilegal, pentru care sunt necesare derogari nominale, cum si-a adus acesta in subordine, tot de la jandarmi, un om cu un comportament sexual deviant cunoscut, cum l-a incadrat pe functie de operativ si l-a folosit ca sofer personal, doamna ministru Carmen Dan a iesit public si a cerut, nici mai mult, nici mai putin decat demisia sefului Serviciului Omoruri al DGPMB, domnul Radu Gavris, incercand sa-l transforme in tap ispasitor.

Adica a omului care a identificat, retinut, probat infractional si obtinut arestarea preventiva pentru 30 de zile a unui pedofil in uniforma, caz fara precedent in istoria Politiei Romane, individ care ani si ani a fost protejat si mentinut in sistem, desi in anumite cercuri activitatea lui era cunoscuta.

Doamna Ministru, e mult prea evidenta razbunarea pentru parerile domnului Radu Gavris despre anumite modificari ale codurilor, pentru instrumentarea dosarului Gigina, pentru instrumentarea dosarului 'Colectiv' si a altor dosare care, pe alocuri, au scos a iveala putregaiul de la varful Ministerului de Interne", a scris pe Facebook Septimiu Pan.

Politistul nu uita sa sublinieze ca daca astazi ar fi fost in vigoare modificarile propuse in Parlament la Codurile Penale, "pedofilul in uniforma ar fi fost liber, bine-mersi, maine dimineata s-ar fi prezentat la serviciu, voios si fara nicio grija".

"Doamna Ministru, cu tot respectul cuvenit, am a va transmite un mesaj, pe care mi-l asum in totalitate cu toate ca nu-mi apartine (...): E un sistem gaunos in care exista aceasta structura foarte dedicata muncii si performantei, care face tot posibilul sa ridice stacheta, sa stabileasca niste standarde pe care sa le urmeze cat mai multi. (...) Am primit mesaje de sustinere din toata tara, de la multe judete. Cand exista atatia sefi incompetenti in Politia asta, tu ii ceri sa plece celui mai performant si mai demn manager? Suntem indignati, insa nu putem sta mult asa. Ne-am repliat si stam spate in spate", se arata in incheierea postarii.

Si mult mai cunoscutul politist Marian Godina a reactionat zilele trecute, imediat dupa declansarea crizei din Politie. El a criticat-o foarte dur pe Carmen Dan si a lansat o campanie pentru sustinerea lui Radu Gavris.

De asemenea, alti lideri sindicali importanti au acuzat-o pe Carmen Dan ca face jocuri politice in detrimentul Politiei Romane si i-au cerut demisia.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, ca ministrul Carmen Dan l-a mintit si i-a transmis ca daca ii va accepta demisia daca si-o va da.

Vezi ce a spus premierul Mihai Tudose despre Carmen Dan: Cu un ministru de Interne care sa ma minta in halul acesta eu nu mai pot sa lucrez! Daca e lasata, isi va da demisia

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#politisti Carmen Dan demisie Gavris, #politist pedofil Carmen Dan demisie , #politie