Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, in ancheta dupa ce l-a contrazis pe Liviu Popa

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 22:48
8417 citiri
Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, in ancheta dupa ce l-a contrazis pe Liviu Popa
Foto: Arhiva

Dupa ce l-a contrazis pe seful Politiei Romane in ce priveste actele de la dosarul de permis de port-arma obtinut de criminalul din Dorobanti, Gheorghe Vladean, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, este "anchetata", pentru ca nu ar fi avut mandat sa faca anumite afirmatii, in fata presei.

"Doamna Sarca, in calitate de purtator de cuvant al Politiei Capitalei, are un mandat si poate face orice fel de afirmatii in interiorul acestui mandat. Din ce am discutat cu sefii ei, nu i-au dat acest mandat si este cercetata", a declarat, miercuri seara, la Romania TV, seful Politiei Romane, Liviu Popa.

Diana Sarca, purtator de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat marti seara, la Romania TV, ca Gheorghe Vladean a obtinut permisul de port-arma cu toate actele legale, inclusiv cu un certificat de examen psihologic, semnat de un medic din cadrul MAI.

Sarca a mai spus ca documentatia in vederea obtinerii de catre Vladan a permisului de port-arma a fost semnata de Nicolae Marinescu, care atunci era loctiitorul sefului Politiei Capitalei din acea perioada.

Miercuri, chestorul Liviu Popa, seful Politiei Romane, a precizat ca dosarul pentru port-arma al criminalului din Dorobanti continea numai o adeverinta de la medicul de familie, in nici un caz cazierul, avizul psihologic sau fisa de cunoastere, documente obligatorii in acest caz.

"Urmeaza sa stabilim ce se va intampla pentru ca a oferit informatii false. Nu cred ca o institutie ca Politia Romana isi poate permite sa-si formeze o imagine cu informatii false. Nu pot tolera astfel de comportamente", a mai spus Liviu Popa.

Liviu Popa: Daca apare avizul imi dau demisia!

Pe de alta parte, seful Politiei Romane a declarat in aceeasi emisiune ca, daca Diana Sarca a avut dreptate si apare acel aviz psiholog eliberat la 16 decembrie 2010 pentru permisul de portarma al criminalului din Dorobanti, el isi da demisia din functie.

"Va asigur ca am vazut dosarul, sunt sapte file la dosar si lipsesc trei dintre ele. Va asigur ca nu exista niciun fel de aviz psihologic la dosar, ci doar cel de la medicul de familie. Daca apare acest aviz si daca acest aviz este real si este din 2010, pot sa va spun sigur ca imi dau demisia", a subliniat Liviu Popa.

Diana Sarca are 37 de ani, iar ultimii 15 ani, dupa absolvirea Academiei de Politie "A.I.Cuza", si i-a petrecut in Politia Capitalei, unde a fost locotenent la Serviciul Arme, apoi la Serviciul Omoruri, iar acum are gradul de comisar, ofiter specialist principal. In 2011, a fost numita purtator de cuvant al Politiei Capitalei.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Diana Sarca ancheta, #Diana Sarca contrazis Liviu Popa, #Diana Sarca purtator cuvant Politia Capitalei , #politie