Scandal intre Politie si Parchet in cazul politistului-pedofil. Procurorii sunt acuzati de minciuna

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 15:48
6376 citiri
Scandal intre Politie si Parchet in cazul politistului-pedofil. Procurorii sunt acuzati de minciuna
Foto: Digi 24 TV

Cazul politistului pedofil a iscat un adevarat conflict intre Parchetul Sectorului 5 si Politie. Dupa ce, miercuri, procurorii au afirmat ca in propunerea de clasare a cercetarilor din dosarul deschis in 2016 nu era mentionata calitatea de politist a celui reclamat, fostul sef al Sectiei 18 de Politie din Bucuresti ii acuza de minciuna.

Radu Viorel a declarat pentru Digi24 ca evenimentul din seara respectiva, cand Eugen Stan a agresat sexual o femeie in scara unui bloc, a fost raportat prin nota telex catre Politia Capitalei.

"Nota in care de doua ori e specificat faptul ca respectiva persoana era agent de politie in cadrul Brigazii Politiei Rutiere. Exista posibilitatea efecutarii de verificari, dar trebuie sa le verifice cineva, ca eu nu mint si spun ce mi-au spus si mie colegii ca in noaptea respectiva s-a luat legatura cu un procuror.

Politistul care a primit dosarul a luat legatura cu procurorul de supraveghere, iar din datele pe care le am, eu nu stiu dosarul, imi pare rau ca nu sunt inca in activitate ca sa pot sa probez cu documente, are la dosar adresa din care rezulta, adresa de la serviciul resurse umane din cadrul Politiei Capitalei, din care rezulta ca persoana respectiva era agent de politie in cadrul DGPMB in cadrul Brigada Rutiera.

In dosar exista declaratia lui in care scrie negru pe alb la rubrica profesii ca este agent de politie la Brigada Rutiera. Deci lucrurile astea nu pot fi invocate de catre Parchet. Ei sa demonstreze ca aceasta procuroare care a instrumentat dosarul, care vine ea acum cu povestile astea, cunostea despre dosar de a doua zi", a declarat acesta.

Amintim ca, miercuri, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti a explicat de ce inca nu e solutionata o plangere impotriva lui Stan, veche de mai bine de un an, precizand ca pe 10 decembrie 2016 s-a mai inregistrat o plangere impotriva acestuia din partea unei persoane vatamate, o femeie adulta.

Ea a declarat ca a fost agresata sexual in scara unui bloc de Stan. Mai mult, el a fost prins in fapt chiar de sotul femeii, barbatul fiind cel care l-a predat personal politistilor.

Astfel, in 2016, politistii de la Sectia 18 ar fi trimis la Parchet o propunere de clasare a anchetei, pe motiv ca ororile comise nu au fost surprinse de camerele de supraveghere. In plus, oamenii legii nu au precizat ca suspectul este un angajat al Brigazii Rutiere.

Atunci, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem (adica asupra faptei, de parca nu se stia autorul) sub aspectul savarsirii infractiunii de agresiune sexuala.

"In cursul urmaririi penale, organele de cercetare penala din cadrul Sectiei 18 Politie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infractiunii. In procesul-verbal incheiat de Sectia 18 Politie a reiesit ca sistemul de supraveghere este instalat defectuos si nefunctional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoana care a mai precizat ca nu stie sa-l foloseasca, intrucat a fost instalat de catre un vecin", transmite un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5.

Asadar, la finalizarea cercetarilor, organele de politie din cadrul Sectiei 18 au inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti un referat cu propunerea de clasare a cauzei, fara a se face referire la calitatea de politist a numitului Stan Eugen.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti au devenit insa suspiciosi dupa ce Brigada Rutiera le-a cerut informatii privind stadiul cercetarilor in cazul lui Stan.

Astfel, si ei au cerut lamuriri de la Brigada Rutiera despre Stan.

Insa, "in urma raspunsului primit, s-a dispus trimiterea cauzei de la Sectia 18 la Brigada Rutiera, organ de cercetare penala competent dupa calitatea persoanei sa efectueze cercetarile in cauza", se mai arata in comunicatul Parchetului.

Astfel, dosarul e in continuare in faza de cercetare, la mai bine de un an de la deschiderea lui, timp in care Stan a agresat si traumatizat cei doi copii in Drumul Taberei.

Tot miercuri, Parchetul General a anuntat ca a preluat toate dosarele in care este anchetat Stan, inclusiv pe acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#politist pedofil, #procurori politist pedofil , #politie