Doi politisti au fost batuti de un clan de rromi. Sindicatul Europol sustine ca li s-au luat armele si au fost sechestrati. IPJ Valcea are alta varianta

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 10:39
10483 citiri
Doi politisti au fost batuti de un clan de rromi. Sindicatul Europol sustine ca li s-au luat armele si au fost sechestrati. IPJ Valcea are alta varianta
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi agenti de politie din Prundeni au ajuns la spital, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce au fost agresati de mai multe persoane in fata unei gospodarii din localitate, in timp ce urmareau un sofer care nu a oprit la semnalele lor, au anuntat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Valcea.

Potrivit sursei citate, cei doi politisti se aflau in misiune pe DN 64 (Ramnicu Valcea - Dragasani) si au incercat sa opreasca o autoutilitara, insa soferul nu s-a conformat si si-a continuat drumul, agentii fiind nevoiti sa faca uz de armamentul din dotare.

"La data de 20 noiembrie, in jurul orei 1:00, politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Prundeni, aflandu-se in misiune pe Drumul National 64, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare, moment in care conducatorul auto nu s-a conformat, continuandu-si deplasarea.

Politistii au plecat imediat in urmarirea autoutilitarei, acestia efectuand 9 focuri de arma in plan vertical, in vederea determinarii conducatorului auto sa opreasca, lucru pe care acesta nu l-a facut", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Catalin Udrea.

Acesta a precizat ca urmarirea a continuat mai multi kilometri, soferul autoutilitarei oprind in cele din urma in fata unei locuinte din satul Calina, unde il asteptau alte cateva persoane care au sarit la bataie in momentul in care i-au vazut pe politisti ca se apropie.

"In timp ce politistii s-au deplasat catre autoturism, au fost agresati de catre sofer si alte persoane aflate la fata locului. Imediat, in sprijinul politistilor a sosit un alt echipaj din cadrul Politiei municipiului Dragasani. Facem precizarea ca, in timpul altercatiei, armamentul politistilor a cazut, dar acesta a fost recuperat si se afla in custodia IPJ", a mai spus reprezentantul IPJ Valcea.

Cei doi agenti de politie au fost transportati la spital, iar mai multe persoane implicate in altercatie au fost duse la audieri.

Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Dragasani care continua cercetarile pe numele agresorilor, care intre timp au si fost identificati si urmeaza sa fie prezentati instantei pentru dispunerea de masuri legale.

Reprezentantii sindicatului Europol au publicat pe Facebook poze cu cei doi politisti batuti si sustin ca situatia a fost foarte grava in realitate.

"In urma agresiunii, cei 2 politisti au suferit vatamari corporale grave (traumatisme cranio-faciale, fractura piramida nazala si arcada), fiind transportati la CPU Dragasani", au transmis acestia.

Dupa cateva ore, reprezentantii sindicatului au informat ca agresorii au fost prinsi, dar au oferit si noi detalii despre ceea ce s-a intamplat in cursul noptii.

"Noi informatii revoltatoare apar in cazul colegilor agresati. Se pare ca dupa ce i-au deposedat de arme si i-au sechestrat intr-o curte a imobilului, rromii au indreptat pistoalele inspre politisti, iar unul dintre ei ar fi apasat si tragaciul doar ca incarcatorul era gol, politistul folosind toate cartusele pe parcursul urmaririi!", au completat sindicalistii.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#politisti batuti rude urmarit, #politisti batuti spital , #politie