Comisar sef, arestat pentru fals si inselaciune: promitea joburi in Ministerul de Interne

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 08:30
5358 citiri
Comisar sef, arestat pentru fals si inselaciune: promitea joburi in Ministerul de Interne
Foto: Arhiva

Un comisar-sef de la Inspectoratul General pentru Imigrari, fost ofiter al DGIPI, a fost arestat, sambata, fiind acuzat ca a inselat mai multe persoane, carora, in schimbul unor sume de bani, le promitea ca le va angaja in MAI si le elibera legitimatii si contracte de munca false.

Comisarul-sef Cornel Cristian Avramescu a fost retinut, vineri seara, de Politia Judeteana Mehedinti, iar la propunerea procurorilor sambata dupa-amiaza Judecatoria Strehaia a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatiile de inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, fals material in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Comisarul-sef Cornel Cristian Avramescu a fost initial angajat al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Mehedinti, dupa care a fost promovat la DGIPI, iar in 2012 s-a transferat la Inspectoratul General pentru Imigrari.

Potrivit unui comunicat transmis, sambata, de Directia Generala Anticoruptie -Serviciul Judetean Mehedinti, urmarirea penala impotriva comisarului-sef a fost inceputa in 6 martie 2013.

Conform sursei citate, comisarul-sef, in varsta de 40 de ani, folosindu-se de functia de ofiter de politie in DGIPI, in luna iulie 2012 a pus la dispozitia unui barbat din orasul Strehaia, cercetat pentru evaziune fiscala intr-un dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, inscrisuri oficiale falsificate, cu antetul ANAF si IGPR.

Documentul pe care ofiterul l-a prezentat barbatului din Strehaia ca fiind emis de ANAF era un certificat fiscal prin care se atesta in fals ca acesta a achitat la bugetul de stat suma de 24.800 de lei, reprezentand prejudiciul stabilit de Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Acelasi barbat din Strehaia a primit din partea comisarului-sef Cornel Cristian Avramescu un document fictiv avand ca emitent Inspectoratul General al Politiei Romane, prin care se certifica faptul ca Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti a dispus scoaterea din consemn a celui cercetat pentru evaziune fiscala ca urmare a documentului emis de ANAF, care atesta ca a achitat prejudiciul din dosar.

Angajari false in DGIPI

Potrivit sursei citate, anterior, un alt barbat din Strehaia a fost inselat de comisarul-sef, care i-a emis in fals un contract de munca, legitimatie de politie contrafacuta, purtand antetul Inspectoratului General al Politiei Romane si adeverinta de venit fictiva care aratau ca barbatul este angajat ca ofiter operativ la DGIPI.

Anchetatorii spun ca persoanele inselate de comisarul-sef i-ar fi platit acestuia diverse sume de bani in schimbul promisiunii ca le va angaja in structurile MAI.

Vineri seara, ofiterii DGA - Serviciul Judetean Anticoruptie Mehedinti si reprezentantii Politiei Mehedinti au facut perchezitii la locuinta politistului din Drobeta Turnu Severin, la resedinta acestuia din Bucuresti, dar si la locul de munca, de unde au fost ridicate mai multe unitati de stocare a datelor, diverse inscrisuri relevante pentru cercetari si carduri bancare.

Sub protectia anonimatului, unul din barbatii din Strehaia caruia politistul i-a emis in fals un contract de munca, legitimatie de politie contrafacuta, purtand antetul Inspectoratului General al Politiei Romane si adeverinta de venit fictiva care aratau ca este angajat ca ofiter operativ la DGIPI, a declarat, sambata, ca timp de patru luni, in cursul anului 2012, politistul l-a tratat ca si subaltern, trimitandu-l in diferite misiuni fictive pentru a indeplini sarcinile unui ofiter de informatii.

"M-a intrebat ce studii am, daca imi place munca de politist, daca m-ar interesa. I-am spus ca da, fiind absolvent de facultate de Drept si master si fara serviciu. Mi-a spus ca sunt niste locuri libere in Politie, sa ma angajeze la DGIPI, pe Directia Investigatii si Filaj. Am fost de acord. Totul contra-cost. A stabilit el o suma de 5.000 de euro, dar efectiv i-am platit 4.300 de euro", a sustinut barbatul.

El a mai spus ca timp de patru luni comisarul sef i-a platit un salariu de 3.000 de lei pentru munca pe care a desfasurat-o la diverse misiuni fictive in care l-a trimis.

"Efectiv am lucrat pentru el in anumite cazuri la care el m-a trimis cu legitimatia falsa, toata documentatia era falsa si mi-a lasat parerea ca sunt angajat, urma sa fac si cursuri de specializare. Patru luni am primit salariu. Eu ii duceam facturi de la hotel si el le deconta. Faceam munca specifica de informatii", a marturisit barbatul.

In cele din urma, acesta si-a dat seama ca este inselat de politist, astfel ca a strans toate probele si l-a denuntat pe comisarul-sef.

O alta victima a politistului a fost o femeie din Drobeta Turnu Severin, careia acesta i-ar fi intocmit in fals o adeverinta de salariat al Inspecoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, pe baza careia femeia a obtinut doua credite bancare in valoare de 50.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#comisar politie arestat inselaciune, #politie angajari false , #politie