Miscare soc: Radu Gavris, politistul pe care Carmen Dan il voia demis, va fi noul sef adjunct al Politiei Capitalei

Joi, 23 August 2018, ora 12:18
11846 citiri
Miscare soc: Radu Gavris, politistul pe care Carmen Dan il voia demis, va fi noul sef adjunct al Politiei Capitalei
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, comisarul-sef Radu Gavris, a acceptat sa fie adjunctul sefului Politiei Capitalei, Mihai Marius Voicu.

Ziare.com a anuntat pe surse oficiale informatia, ulterior fiind confirmata de Politia Romana.

"Prin dispozitia inspectorului general al Politiei Romane, cu data de 23 august a.c., comisarul-sef de politie Gavris Radu Emilian, seful Serviciului Omoruri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, a fost imputernicit sa indeplineasca, pe o perioada de 6 luni, atributiile functiei de director general adjunct al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, pe linie de politie judiciara", se arata in comunicatul Politiei.

Printre cazurile la care a lucrat alaturi de echipa sa comisarul Gavris, se numara deja celebrele: moartea politistului Bogdan Gigina, incendiile de la Giulesti si Colectiv, cazul politistului pedofil Eugen Stan, dar si cazul chirurgului Burnei.

Marti, ministrul de Interne Carmen Dan i-a multumit lui Gavris pentru "profesionalismul si determinarea" cu care s-a actionat pentru recuperarea pistolului care i-a fost furat femeii jandarm in timpul violentelor din 10 august din Piata Victoriei.

"Politia Romana a identificat ieri (luni - n.red.) arma disparuta. Pentru noi este o activitate pe care am reusit sa o ducem la sfarsit cu succes si va rog sa ne credeti ca am fost extrem de capacitati sa gasim arma intr-un timp atat de scurt.

Vreau sa adresez pe aceasta cale multumiri celor care au coordonat activitatile de identificare a armei. Multumirile mele se adreseaza tuturor structurilor de Politie, pentru ca aceasta activitate se desfasoara intr-o stransa colaborare, dar si structurii de crima organizata coordonata de domnul Gavris", a declarat Carmen Dan marti.

Asta in contextul in care, la inceputul anului, acelasi ministru ii cerea lui Gavris "sa faca un pas in spate", pentru ca s-a opus public modificarii Codului de Procedura Penala.

Iata aici declaratiile care au starnit reactia ministrului Dan: Seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, despre modificarea Codurilor Penale: Vom avea pedofili si criminali in serie

In acest moment, ocupa functia de director general adjunct la Politia Capitalei: comisarul-sef de politie Marius Eugen Stefan si chestorul de politie Dragos Orlando Nicu.

Potrivit surselor Ziare.com, niciunul dintre adjuncti nu va fi demis, Radu Gavris urmand sa li se alature celor doi.

Dragos Orlando Nicu a ajuns in atentia presei, in ultima perioada, dupa interventia Jandarmeriei in zona restaurantului Springtime, din 10 august, cand a avut loc protestul diasporei in Piata Victoriei.

El este cel care a luat decizia de a solicita sprijinul Jandarmeriei in zona Springtime, in mijlocul unei multimi care scanda, insa nu era violenta. Decizia a declansat violentele care au dus la internarea in spital a femeii jandarm.

Iata aici mai multe detalii: Imagini filmate dintr-o duba a Politiei, facute publice: Aruncati in haos, mascatii injura si contesta ce fac jandarmii (Video)

Citeste si un interviu acordat Ziare.com de Radu Gavris: Omul caruia nu-i scapa niciun criminal, despre Bucurestiul insangerat si realitatea care nu e film politist

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Radu Gavris adjunct politia capitalei , #politie