Corpul de control al premierului ii da dreptate politistului umilit dupa ce a amendat un superior

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 14:41
2964 citiri
Corpul de control al premierului ii da dreptate politistului umilit dupa ce a amendat un superior
Foto: Adevarul

Ancheta demarata de Corpul de Control al premierului in cazul politistului care a trebuit sa demisioneze dupa ce si-a amendat in trafic un superior s-a incheiat. Inspectorii au ajuns la concluzia ca politistul are dreptate si ca membrii conducerii IPJ Cluj au incercat sa sanctioneze in mod incorect agentul.

Timp de o saptamana, inspectorii guvernamentali au anchetat cazul unui politist din Cluj, aparut initial in presa, care si-a amendat un sef dupa ce superiorul a incalcat regulile de circulatie, transmite Realitatea Tv. Incidentul a avut loc acum trei ani, iar intre timp politistul spune ca a fost fortat sa demisioneze dupa ce a fost supus mai multor sicane din partea conducerii IPJ Cluj.

Intre 2002 si 2010, Sergiu Todea a fost un exemplu de conduita in plan profesional si a fost recompensat in trei randuri pentru acest lucru. Dupa incidentul cu superiorul sau, intre 2011 si 2012, Sergiu Todea a fost sanctionat de trei ori, fiind la un moment dat si retrogradat din functie.

In nota Corpului de Control se arata ca "imprejurarile retinute de catre instanta de judecata, precum si anularea sanctiunii evidentiaza caracterul netemeinic al sanctiunii disciplinare, dar si preocuparea conducerii Inspectoratului de Politie Judetean Cluj de a gasi motive de sanctionare disciplinara a agentului, fara a evalua in mod corect si nepartinitor situatia de fapt".

Potrivit raportului inspectorilor, dupa incident, agentul de politie a fost trimis in repetate randuri la control pishologic si a fost supus unui control al ANI in urma unor petitii anonime.

Mai mult, impotriva agentului a fost solicitata inceperea urmaririi penale pentru un caz care fusese clasat cu un an inainte. IPJ Cluj a subliniat aceasta reclamatie in mai multe adrese trimise catre institutii publice, inclusiv catre Ministerul de Interne si Inspectoratul General al Politiei Romane, cu scopul de a accentua in mod negativ situatia si comportamentul agentului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#politist sicanat IPJ Cluj, #Corp Control premier politist Cluj, #politist sicanat amendat superior , #politie