Cum vor fi ridicate de acum inainte masinile parcate neregulamentar si ce zone vor fi in special vizate

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 15:52
8705 citiri
Cum vor fi ridicate de acum inainte masinile parcate neregulamentar si ce zone vor fi in special vizate
Foto: Arhiva Ziare.com

Masinile parcate neregulamentar pe carosabil si pe trotuar vor putea fi ridicate numai de administratia publica locala sau de administratorul drumului public, dupa dispozitie scrisa a politistilor, a anuntat marti Florentin Bracea, seful Directiei Rutiere.

Acest lucru se va intampla dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de guvern care modifica si completeaza Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

"Politistii locali si nationali dispun ridicarea masinilor prin dispozitie scrisa, urmand ca administratorul sa o puna in aplicare, in sensul ridicarii, transportului si depozitarii masinii", a afirmat Florentin Bracea.

Potrivit prevederilor noului Regulament, masinile pot fi ridicate non-stop si nu mai pot fi transportate la spatiul de depozitare decat pe platforma si nu tractate.

Bracea a mai spus ca sanctiunile care se aplica in cazul stationarii neregulamentare raman neschimbate, respectiv: 250 de lei plus trei puncte penalizare, daca amenda este achitata in doua zile lucratoare.

El a adaugat ca si-ar dori ca ridicarea masinilor sa se desfasoare in zonele si locurile unde sunt probleme reale, iar aceasta masura sa fie suplimentara si nu un scop in sine.

"In zonele centrale, in zonele aglomerate, in zonele cu probleme, nu in alte zone. Masura ridicarii ar trebui sa fie o masura suplimentara. Nu putem sa gandim direct catre masura ridicarii, ca nu asta este scopul - sa le ridicam. Sa le luam gradual, mai intai sanctiuni in zona respectiva. Daca este o problema si nu se poate rezolva, se vine cu masura ridicarii", a spus Bracea.

Conform oficialului Directiei Rutiere, noul Regulament contine si o serie de prevederi care vizeaza si biciclistii.

Astfel, bicicleta trebuie sa fie dotata cu sistem de avertizare sonora. Pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa, bicicleta trebuie sa fie echipata cu lumina de culoare galbena, in fata, iar in spate cu lumina rosie.

Totodata, trebuie sa fie echipata cu dispozitive reflectorizante, amplasate pe roti, si se recomanda ca la depasirea unei biciclete distanta laterala sa fie de 1,5 metri.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#masini ridicate, #ridicare masini parcate neregulamentar , #politie