Desemnat politistul anului dupa ce a refuzat 80.000 de euro mita

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 17:13
5527 citiri
Desemnat politistul anului dupa ce a refuzat 80.000 de euro mita
Foto: Arhiva Ziare.com

Un ofiter al Politiei de Frontiera a fost desemnat, vineri, politistul anului 2015, dupa a refuzat 80.000 de euro mita, in timp ce un agent a primit aceiasi distinctie, dupa ce a demascat o grupare de traficanti de tigari din care faceau parte inclusiv politisti de frontiera basarabeni.

Cei doi politisti de frontiera au fost premiati de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, in cadrul ceremoniei organizate vineri, cu ocazia Zilei Politiei de Frontiera, institutie care a implinit 151 de ani de la infiintare.

La categoria ofiteri, premiul a fost acordat comisarului-sef Gheorghe Daniel Nistor, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Anul trecut, la inceputul lunii decembrie, acesta a fost sunat de catre un barbat care i-a cerut sa-l ajute sa aduca in Romania tigari din Ucraina si sa ii spuna cand si prin ce zona ar putea sa introduca tigarile in tara.

Marfa urma sa fie transportata de un barbat cu dubla cetatenie, romana si ucraineana, care urma sa-i ofere politistului cate 5.000 de euro la fiecare transport. Tigarile urmau sa fie aduse in Romania aproape zilnic, timp de o luna, ofiterul urmand sa incaseze aproximativ 80.000 euro.

Acesta si-a informat superiorii, iar contrabandistii au fost prinsi in flagrant in urma unei actiuni in timpul careia s-au tras inclusiv mai multe focuri de arma.

La categoria agenti, politistul anului a fost ales Neculai Pata, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Acesta a fost premiat dupa ce, in noiembrie 2014, a fost contactat de doi cetateni basarabeni, care i-au propus sa-i ajute sa introduca in Romania, peste raul Prut, mai multe transporturi de tigari.

Agentul a formulat un denunt, iar pentru destructurarea gruparii a fost organizata o actiune comuna de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi si Centrul National Anticoruptie din cadrul Procuraturii din Republica Moldova.

La inceputul lunii mai, agentul a participat la actiunea de prindere in flagrant a contrabandistilor si s-a intalnit cu unul dintre acestia. Pentru prinderea suspectului, au fost trase zece focuri de arma, in timp ce pe teritoriul Republicii Moldova au fost organizate perchezitii domiciliare in urma carora au mai fost retinute cinci persoane, printre care si doi politisti de frontiera moldoveni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#politistul anului trafic tigari mita , #politie