Directia Copilului sustine ca fata plina de sange din Galati nu a fost violata

Luni, 05 August 2019, ora 12:41
9676 citiri
Directia Copilului sustine ca fata plina de sange din Galati nu a fost violata
Foto: Arhiva Pixabay

Directorul adjunct al DGASPC Galati, Ciprian Groza, spune ca fata de 14 ani gasita plina de sange pe o strada din oras nu ar fi fost victima unui viol si ca ea a afirmat ca ar fi intretinut de buna voie relatii sexuale cu un baiat de 15 ani, pe care l-a numit prietenul sau.

O ancheta interna a inceput la DGASPC Galati.

Potrivit directorului adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati, Ciprian Groza, fata de 14 ani traieste intr-un centru de plasament, iar sambata si-a luat bilet de voie intre orele 17.00-20.00, spunand ca se va plimba prin oras. Fata ar fi mers insa la domiciliul prietenului sau, un baiat de 15 ani, cu care se cunostea de circa o luna, iar acolo ar fi intretinut de buna voie relatii sexuale cu el.

"Cu acest baiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru intalniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfintit de ambele parti, urmat de ce stim ca s-a intamplat, acea hemoragie a fetitei. Se pare ca nu ar fi fost prima relatie sexuala a fetei", a declarat Groza.

Insa Codul Penal prevede ca varsta consimtamantului pentru act sexual in Romania este 15 ani, asa incat minora in cauza nu avea varsta legala sa consimta.

Reprezentantul DGASPC Galati spune ca exista niste proceduri pe care fata le-a respectat, in speta biletul de voie solicitat, insa ea ar fi mers nu la plimbare, cum a declarat, ci la domiciliul prietenului sau.

De asemenea, Groza a anuntat ca la nivelul DGASPC Galati a fost inceputa o ancheta.

Intre timp, copila a fost supusa unei interventii chirurgicale, iar dupa operatie a inceput sedintele de consiliere psihologica.

Intre timp, Politia Judeteana Galati a transmis ca cei doi politisti filmati in timp ce asistau pasiv la momentul aparitiei fetei pline de sange au gradul de agent, unul dintre ei este absolvent al Scolii de Agenti, promotia 2016, celalalt este angajat din sursa externa in anul 2017.

In perioada cercetarii disciplinare, celor doi nu li se suspenda activitatea.

Politia Judeteana Galati a anuntat cercetarea disciplinara a celor doi politisti surprinsi asistand pasiv la momentul aparitiei unei fete de 14 ani, plina de sange, pe o strada din oras.

Potrivit reprezentantilor IPJ Galati, agentii care nu au avut nicio reactie la vederea copilei de 14 ani, aflata intr-o situatie grava, fac deja obiectul unei anchete interne, la finalul careia vor fi dispuse masuri ce pot ajunge pana la destituirea din Politie.

Vezi si Cum trebuiau sa intervina politistii in cazul fetei pline de sange - ce spune manualul de tactica invatat la scoala de agenti

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#minora ignorata politisti Galati , #politie