Doi copii au fost rapiti din Prahova de tatal lor grec. Politia i-a gasit in Bucuresti

Marti, 06 Martie 2018, ora 08:31
5119 citiri
Doi copii au fost rapiti din Prahova de tatal lor grec. Politia i-a gasit in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi copii din Prahova au fost rapiti luni de tatal lor grec, care nu avea drept de vizita, acesta luandu-i fara acordul mamei din oras si aducandu-i in Capitala.

Marti dimineata, micutii au fost gasiti in apropiere de Ambasada Greciei la Bucuresti, iar tatal lor a fost saltat de jandarmi.

"Cetateanul grec a fost depistat in jurul orei 07:30 in zona ambasadei Greciei din Bucuresti de catre jandarmul aflat in postul de paza. Acesta l-a identificat pe baza semnalmentelor si l-a predat autoritatilor. Cetateanul era insotit de cei doi minori si a cooperat cu jandarmii", a anuntat Jandarmeria Bucuresti.

Conform Realitatea TV, barbatul a fost dus la Sectia 8 de Politie din Capitala pentru audieri.

Cei doi copii, in varsta de 8 si 10 ani, au fost dati in urmarire dupa ce luni politistii din Prahova au fost sesizati de catre mama acestora, din localitatea Varbilau, ca ar fi fost luati de tatal lor, fara acordul ei.

Conform Politiei, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, tatal nu avea drept de vizita si ar fi luat copiii de pe strada, in timp ce se aflau cu o vecina a mamei, care ii luase de la scoala.

Politia a mai transmis ca, din declaratia mamei copiilor, barbatul are antecedente penale in Grecia, aceasta sustinand ca a fost condamnat pentru trafic de stupefiante. In perioada 2008-2013, ei au locuit in Grecia, iar in 2013 femeia si copiii au venit in tara. Tatal i-a mai rapit pe copii si in 2014 si i-a dus in Grecia. Femeia a alertat autoritatile, a mers dupa ei in Grecia si i-a adus inapoi in tara. In 2016, s-a emis hotarare judecatoreasca definitiva de custodie exclusiva a copiilor, in favoarea mamei, tatal neavand drept de vizita.

In 2017, barbatul - Micheloudachis Georgios - a venit din nou in tara, i-a urmarit cu masina, atat pe copii, cat si pe femeie, iar aceasta a alertat autoritatile si politistii s-au deplasat la fata locului. La vederea acestora, barbatul a plecat. Politia spunea ca el nu savarsise nicio fapta penala sau contraventionala pentru a putea fi tras la raspundere.

In acest caz, politistii au intocmit dosar penal pentru lipsire de libertate si nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#copii rapiti Prahova gasiti, #copii rapiti tata Prahova gasiti , #politie
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
In 2013, cand femeia a plecat din Grecia cu copii,ne era o rapire ?