Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doi politisti, retinuti de DNA: Au luat mita si au fugit in tromba cu masina de politie

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 14:33
5127 citiri
Doi politisti, retinuti de DNA: Au luat mita si au fugit in tromba cu masina de politie
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi agenti de la Politia Sectorului 6 au fost retinuti pentru 24 de ore, miercuri, de catre procurorii DNA, fiind acuzati de luare de mita si ultraj.

Este vorba despre Nicos Colesca - acuzat de luare de mita si ultraj- si Mihai Daniel Chivu - acuzat de luare de mita, ambii subcomisari la Politia Sectorului 6 - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

In ordonanta procurorilor se arata ca, pe 14 octombrie 2015, Chivu si Colesca, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, au pretins suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme, in timp ce se aflau in sediul societatii respective dintr-un complex comercial situat in judetul Ilfov.

Cei doi au primit efectiv 8.000 de lei, iar in schimbul sumei "i-au promis administratorului respectiv ca-i vor facilita obtinerea unei solutii favorabile in cadrul unui dosar penal care il privea pe aceasta din urma, inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, dosar in care politistii efectuau acte de urmarire penala privind comiterea unei infractiuni de evaziune fiscala".

Subcomisarii au fost prinsi in flagrant delict de un alt politist, asa ca au incercat sa fuga cu masina de serviciu. Colesca, aflandu-se la volan, a demarat in tromba, desi cel de-al treilea agent, care incerca sa ii opreasca, se afla partial in interiorul autoturismului.

"Cu aceeasi ocazie, pentru a asigura scaparea sa si a colegului sau, dar si pastrarea sumei de 8.000 lei primita drept mita, inculpatul Colesca Nicos a demarat in tromba cu autoturismul de serviciu in directia iesirii din complexul respectiv, desi un ofiter de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea infractiunii flagrante savarsite de cei doi, se afla partial in interiorul autovehiculului, in incercarea de a-i opri pe cei doi inculpati", se arata in documentul DNA.

Nicos Colesca si Mihai Daniel Chivu vor fi prezentati in fata unei instante de la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de luare a masurilor preventive ce se impun.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#politisti retinuti DNA, #politisti retinuti DNA mita, #politisti retinuti DNA fugit , #politie