Doi tineri sunt cercetati penal pentru ca au reparat strada din fata casei

Marti, 21 Martie 2017, ora 11:11
10486 citiri
Doi tineri sunt cercetati penal pentru ca au reparat strada din fata casei
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi tineri din localitatea doljeana Preajba risca sa ajunga la inchisoare pentru ca au reparat strada din fata casei.

Cei doi au asezat pe drum bucati de caramida uzata, iar acum sunt cercetati penal pentru lucrari neautorizate, informeaza Adevarul. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca de la 6 luni la 3 ani de inchisoare sau amenda.

Cristian Popescu (27 ani) sustine ca nu s-a gandit ca o sa aiba probleme cand a inceput sa repare strada.

"Am adus caramida sparta si am pus-o pe strada, insa nu crezut c-o sa ajung sa mi se intocmeasca dosar penal. Pentru o fapta buna pot sa ajung in spatele gratiilor, iar logic gandind nu este normal. Pana la urma nu consider ca am incalcat legea.

Daca stiam ca o sa am probleme, lasam lucrurile asa cum erau si imi vedeam de treaba mea. Am aflat ca pedeapsa pentru o astfel de fapta este intre 6 luni si 3 ani sau amenda. Am ramas fara cuvinte si nu inteleg cum functioneaza legea in Romania", a relatat tanarul.

Primarul localitatii sustine ca nu a avut bani pentru repararea strazii si ca oamenii nu au gresit cand au rezolvat problema.

"Nu cred ca au gresit, ba din contra cred ca au facut un lucru bun. Comuna Malu Mare are 92 de kilometri de drum, iar doar 2 kilometri sunt asfaltati. Oamenii aveau nevoie de autorizatie fara discutie. Ei, saracii, au gasit o solutie sa-si puna caramida, iar eu cred ca nu sunt singurii care au facut o astfel de lucrare. Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, iar din punctul meu de vedere asa a fost in cazul celor doua familii", a precizat Ilie Dodocioiu, primarul comunei Malu Mare.

Oamenii din zona ii apara pe tineri, spunand ca acestia au muncit foarte mult si au cumparat caramida din banii lor.

"Ei au adus caramida pe banii lor si au muncit timp de o saptamana. Pe strada noastra nu se poate circula atunci cand ploua sau ninge, iar cei doi tineri au zis ca vor rezolva ei situatia. Acum au ajuns sa aiba probleme cu legea din aceasta cauza. In ziua de astazi nu mai trebuie sa faci bine absolut deloc pentru ca risti sa ajungi la inchisoare.

Am vorbit cu ei si mi-au zis ca de acum inainte o sa-si vada de treaba lor si nu se vor mai implica deloc in astfel de cazuri. Ei au fost singurii care au pus mana si au incercat sa faca ceva. Noi, restul vecinilor, nu i-am ajutat absolut deloc", a povestit unul dintre localnici.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#dosar penal reparat strada, #tineri reparat strada politie , #politie