Editorial: Ce vede Traian Basescu prin gaurile din nadragii politistilor

Marti, 26 Iulie 2011, ora 13:33
2408 citiri
Editorial: Ce vede Traian Basescu prin gaurile din nadragii politistilor

Traian Basescu are dreptate, reforma nu a atins Ministerul Administratiei si Internelor. L-a atins insa saracia, reducerea salariilor bugetarilor, iar aici presedintele a avut un cuvant greu. De asta, a acuza calitatea slaba a politistilor, reformati deocamdata prin infometare mi se pare cam mult.

Mai ales ca seful statului a vorbit la TVR despre responsabilitate politica. Pai ai cui au fost ministrii de Interne in ultimii ani, nu toti atinsi de criza, ai lui Vadim? Noroc cu Traian Igas, in care presedintele isi mai pune niste sperante.

Deocamdata, vointa politica a decis ca un politist poate trai cu 800 de lei, ca-i mai trimite ma-sa bani, si ca-i ajung doi litri de benzina pe tura. Si asta deoarece se incalzeste cu speranta ca nu va avea de gestionat un scandal intre clanuri de interlopi, dotate cu BMW-uri.

Daca are ghinion, demisie scrie pe el, deoarece desigur ca nu va avea inspiratia sa scoata in strada un arsenal ca in filmele americane. De tampit, nu ca nu l-ar avea.

Am vazut ca s-a insistat foarte tare pe faptul ca, la Deta, in timp ce fiii primarului imparteau sabii in burta si cateva zeci de cetateni priveau paralizati de spaima, bratul legii s-a muiat, n-a intervenit.

Si asta ma duce cu gandul la o scena pe care am vazut-o la Bruxelles, un oras devenit nesigur in ultima perioada din cauza ca belgienii au imprumutat de la francezi conceptul de stat social, fapt care a atras o groaza de oameni din nordul Africii, care nu au munca in obiectul principal de activitate.

Un nenea din asta facea circ intr-o piata din zona centrala, scuipa pe trecatori, ii impingea, scene observate de la 25 de metri de doi politisti. Cativa cetateni si-au luat inima in dinti si l-au batut pe scandalagiu pana l-au pus la pamant, apoi au plecat. De-abia atunci au intervenit politistii, daca asta se poate numi faptul ca l-au ridicat, l-au sprijnit de un zid si s-au carat. Oare de ce?

Ar putea sa raspunda politistii din Deta si nu in multe cuvinte. Belgienii s-au temut sa nu o ia in freza. Desigur ca s-a ridicat problema de ce nu au folosit banatenii ustensilele din dotare. Spre stiinta analistilor, in Romania, daca ai proasta inspiratie sa scoti arma si sa tragi cu ea, scrii declaratii la Parchet pana vomiti. Pe urma, oamenii aia si-au facut calcule. Cati sunt? O groaza. Cati suntem noi? Sase. Cu ce se ocupa aia? Ce moace au?

Am vazut, insa, ca seful Politiei Romane, subalternul semianalfabetului in care mai crede Traian Basescu, a afirmat ca seful politiei din Deta "avea obligatia sa se asigure ca are toate dotarile ca sa asigure linistea". Sa mori de ras!

Adica sa fi mers la stocurile intangibile, adica o cutie in care au mai ramas patru cartuse, 200 de mililitri de motorina, niste cagule mancate de molii si pastile de imodium, ca sa nu faca politistii pe ei. In plus, ca sa nu fie stresati de faptul ca nu au de niciunele, sa treaca pe la camera de probe, dupa niste iarba, si sa-si puna in casti Janis Joplin.

E drept ca meseria de politist presupune o constiinta civica superioara. Motiv pentru care ma gandesc ca, in cadrul reformei profunde, sa se treaca la echipaje de patru. Doi sa impinga masina, doi sa o pazeasca. Si intr-o zi, cand vor costata ca nu mai au din Logan decat girofarul, sa alerge pe rand cu el, ca si cand ar fi flacara olimpica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#politie reforma Igas, #Deta politie reforma, #Basescu Igas politie reforma , #politie